Quantcast

Ketvirtadienį „Vasaros terasoje“ - nemokamas grupių „Skamp“ ir „Baltasis Kiras“ koncertas

  • Teksto dydis:

Šį ketvirtadienį, liepos 18 dieną, į Vilniaus mokytojų namų kiemelį grįžta iki pat rudens truksiantis nemokamų koncertų ciklas „Tuborg Liquid Soundtrack“. Gyvo garso koncertų seriją pratęs ir „Vasaros terasos“ sienų tvirtumą bandys 15 metų gyvuojanti grupė „Skamp“ bei modernūs sostinės hipiai „Baltasis Kiras“.

Pirmieji vakaro svečiai – rokenrolo ir hipių idėjų suburtas „Baltasis kiras“. Grupės lyderis Tautvydas Augustinas sako: „Muzika padeda neužsimiršti ir judėti tikriau. Kiras groja daug gabalų, kurie net nebuvo kurti - tiesiog džemindavom juos kultūrinėse vietose, prie Vilniaus paminklų ar pas draugus namie. Kažkas iš to išsirutuliuodavo, kartais net nelabai sąmoningai. Toks procesas Tilto namuose vyksta iki šiol. Kuriame keliaudami ar susirinkę kur pasėdėti. Dažnai į tokius džeminimus įterpiami akcentai iš dainų, kurių klausome. Kai draugai pagauna mintį, jie tai supranta kaip gerų emocijų perdavimą, o aš tai vadinu rokenrolu. Taip išgaunama muzika yra tikrų tikriausias dūšios išveržimas“. Dabar groti koncertuose grupė pasikviečia būrį draugų, kurį sudaro žmonės iš kitų grupių ar tiesiog muzikai neabejingi bičiuliai ir tokiu būdu sukuria nepamirštamą ir išskirtinį skambesį.

Pagrindiniai vakaro svečiai - 15 metų gyvuojanti grupė „Skamp“. Koncerte trijulė žada papasakoti visą grupės istoriją, atlikti geriausius savo kūrinius ir į jaukų vakarą sostinės „Vasaros terasoje” kviečia visus, kurie myli gyvą muziką ir gerą nuotaiką. Nenuslėpsi, kad „Skamp“ per 15 gyvavimo metų subūrė labai platų gerbėjų ratą: nuo grupės narių bendraamžių, kurie į koncertus dabar jau ateina su savo vaikais, iki močiučių, kurios trijulę labiausiai atsimena po dalyvavimo „Eurovizijoje“. Kita vertus, „Skamp“ populiari tarp jaunimo, nors jau ne viena jų karta per tuos metus pasikeitė. Itin retai koncertuojančios grupės narė Erica Jennings paklausta, kuriuos momentus iš „Skamp“ gyvenimo prisimena geriausiai, susimąsto: „Jų tiek daug. Tikrai giliai įstrigęs momentas, kaip pirmą kartą važiuodami automobiliu Pylimo gatve per radiją išgirdom „Summertime“, taip pat mūsų debiutinio albumo „Angata“ pristatymas su didžiuliu tuometinių žvaigždžių palaikymu. Ir iki šiol viskas išlieka atminty, begalės koncertų visuose Lietuvos miestuose, miesteliuose ir kaimuose – esame groję turbūt jau visur Lietuvoje“.

Tai bus šeštasis iš dešimties suplanuotų šios serijos koncertų šią vasarą. Lig šiol po „Tuborg“ vėliava „Vasaros terasoje“ savo pasirodymus jau surengė grupės „Empti“ vokalistė Giedrė Kilčiauskienė arba tiesiog Giedrė, tarp Vilniaus ir Londono gyvenantys „Keymono“, elektroninės muzikos duetas „Golden Parazyth“, elektronikos, disko ir šiuolaikinio džiazo junginys „Proper Heat“, paslaptingasis duetas „Electronic I“, Jurga Šeduikytė su grupe bei Sauliaus Prūsaičio ir Jazzu projektas „Darlings & The Orchestra”.

Kaip ir visi „Tuborg Liquid Soundtrack“ serijos koncertai, šis – visiškai nemokamas.  Pradžia – 19:00 val.  Belieka tik ateiti. Koncertams pasibaigus „Vasaros terasos“ ketvirtadienį pratęs daug įsimintinų reikalų Vilniuje užkūręs ispanas Ruben ir techno moteris Anna Hanna.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių