Quantcast

Ketvirtadienį į Vilnių sugrįžta „Misija Sibiras'13“ dalyviai

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį į Vilniaus geležinkelio stotį sugrįžta "Misija Sibiras'13" dalyviai.

16 ekspedicijos dalyvių dvi savaites praleido Tiumenės srityje Rusijos Federacijoje. Per tą laiką jie aplankė ir sutvarkė Jalutorovsko, Novij Tap, Lesnaja, Lebediovkos, Verch Kamenkos, Kulemešo ir dar keleto nykstančių ar jau visiškai sunykusių gyvenviečių kapines, kuriose palaidoti ištremti lietuviai.

Jie taip pat susitiko su penkiais šioje srityje tebegyvenančiais tautiečiais. Organizatorių teigimu, šios ekspedicijos nuveikti darbai viršijo organizatorių lūkesčius.

"Jie viršijo visus lūkesčius, nuveikė didžiulį darbą, siekiant tinkamai įamžinti Tiumenėje tremties dalią patyrusių lietuvių atminimą. Dabar galime drąsiai pasakyti - nuveikta viskas, kas buvo įmanoma per tokį trumpą laiką ir mes turime kuo didžiuotis", - pranešime cituojamas labdaros ir paramos fondo "Jauniems" direktorius Arnas Marcinkus.

"Misija Sibiras" organizatorių duomenimis, nuo projekto pradžios lietuvių tremties ir kalinimo vietose Sibire jau apsilankė 11 jaunimo ekspedicijų, sutvarkiusių apie 90 lietuviškų kapinių ir susitikusių su ten gyvenančiais lietuviais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių