Quantcast

Kelionės autobusu „priedas“ – kruvinas žmogus be sąmonės

Vidury autobuso – be sąmonės gulintis apsikruvinęs žmogus. Ir taip – iki paskutinės maršruto stotelės. Tokiais vaizdais neseniai galėjo „pasidžiaugti“ vilniečiai, susiruošę eilinei kelionei 55 maršruto autobusu.

Į redakciją kreipėsi vilnietis, tapęs šios „ekskursijos“ dalyviu. Skaitytojo teigimu, makabriška istorija rutuliojosi sekmadienį, gegužės 12 d.

Gyvybės ženklų nepastebėjo

Šiurpi istorija nejuokais sudrumstė ramų skaitytojo vakarą su šeima.

„Gražus ir šiltas sekmadienis. Gegužės 12 d. Su šeima nusprendėme aplankyti draugus. Oras kuo puikiausias: šilta, vasara aplink. Tad palikome automobilį kieme ir iškeliavome pėstute. Pasisvečiavę, apie 19:30 val., patraukėme namo. Atstumas nemažas, mažoji dukrytė pavargo, tad nusprendėme išbandyti Vilniaus viešojo transporto paslaugas. Stotelėje prie Vilniaus rajono poliklinikos įsėdome į 55 maršruto autobusą, vykstantį į Santariškes. Kol žmona pirko vienkartinius bilietus pas vairuotoją, su dukryte patraukėme ieškoti laisvos sėdimos vietos.

Tačiau galinėje autobuso dalyje kelią užtvėrė ant grindų gulintis ir krauju apsipylęs vyriškis. Sunku suprasti: gyvas ar miręs. Nes jokių gyvybės ženklų ar judesių įžiūrėti nepavyko. Tvarkingai apsirengęs, nepanašus į valkatą ar „etatinį“ girtuoklį“, - prisiminė vilnietis.

Pasak jo, autobuso keleiviai apie nelaimėlį informavo vairuotoją, tačiau sužinojo, kad priimtas sprendimas – vežti kraujais apsipylusį žmogų iki paskutinės maršruto stotelės.

„Šalia panikavo moteriškė. Ėjo moterėlė pas vairuotoją, apie kažką energingai diskutavo. Grįžo ir pasipiktinusi pasakojo, jog „greitoji“ pagalba lauks kūno paskutinėje 55 maršruto stotelėje. Suteikti greitąją medicininę pagalbą. O gal mirties laiką užfiksuoti? Pasakojo toji moteriškė, kad vyriškis tokioje būsenoje „važinėjasi“ po miestą jau nuo Lazdynų ligoninės sustojimo. Dar pasakojo, jog pati matė, kaip žmogus tiesiog ramiau sėdėjo ir staiga nuvirto nuo kėdės. Ir nuo to momento daugiau nebejuda“, - tęsė įvykio liudininkas.

Keleiviai laikėsi nuošaly

Kaip tarė, taip padarė. Anot skaitytojo, be sąmonės tysantis vyriškis tęsė kelionę ant autobuso grindų.

„Taigi taip ir važiuojame per miestą... Autobusas stoja stotelėse, atsidaro durys, žmonės bando lipti, pamato kraują, nejudantį kūną, atšoka, nubėga prie kitų durų, įlipa. Durys užsidaro, važiuojame toliau. Kažkurioje stotelėje įlipa mergina ir prišoka prie kūno, bando pajudinti, paklaikusiu žvilgsniu dairosi aplinkui. Durys užsidaro, autobusas juda toliau. Kita stotelė... Dar kita... O žmogus vis nejuda... Kita stotelė... Ir taip ši makabriška procesija keliauja per miestą. Autobusas (be juodų kaspinų), keleiviai ir kartu – kruvinas kūnas, be gyvybės ženklų. Keliauja į paskutinę 55 maršruto stotelę... O gal į paskutinę gyvenimo stotelę. Gal žmogus jau miręs, ir autobusas po miestą lavoną vežiojasi? Gal žmogui infarktas, insultas ar kita ūmi liga? Gal tiksi jo paskutinės 8 minutės?“ - šiurpiais prisiminimais dalijosi vilnietis.

Skaitytojas neslėpė pasipiktinimo ne tik autobuso vairuotojo, bet ir medikų elgesiu.

„Tad klausimas būtų autobusų parko vadovams, autobuso vairuotojui: ar mes, Vilniaus gyventojai matome mums teikiamų paslaugų viršūnę? Ar ūmiai sustreikavus sveikatai ir mane vežiosite po miestą? Merdintį, o gal mirusį? Be abejonės, klausimas ir greitajai medicininei pagalbai – kaip šioje organizacijoje yra suprantamas žodis „greitai“?“ - retoriškai klausė vyriškis.

Jei nėra grėsmės gyvybei, medikai autobuso nesiveja

Vilniaus Greitosios medicinos pagalbos stoties direktoriaus pavaduotoja Vanda Pumputienė portalui teigė, jog jeigu buvo priimtas sprendimas be sąmonės tysantį vyriškį vežti iki paskutinės stotelės, tai veikiausiai reiškia, jog greitosios pagalbos medikams nebuvo pranešta apie galimą grėsmę šio žmogaus gyvybei.

„Jisai (vairuotojas – red.) pasakė, kad stovėti, matyt, negali ir atvažiuos į paskutinę stotelę. Ir tada pasakė, kad ten lauks medikai. (...) Jeigu važiuoja autobusas, taigi nejaugi vysies autobusą važiuojantį? Tai nelogiška, - aiškino V. Pumputienė. - Vairuotojas, matyt, pasakė: „būsiu galinėje stotelėje ir ten jūsų lauksiu“. Ten ir atvažiavo. Jeigu kritiškai sunkus ligonis, visada stoja ir atvažiuoja tuoj pat. Jeigu kritiškai sunkus. Reiškia, jis nebuvo kritiškai sunkus. Gyvybei grėsmės nebuvo.“

Anot medikės, pirmąją pagalbą keleiviui galėjo suteikti ir transporto priemonės vairuotojas, o kraujas dar nebūtinai reiškia rimtą traumą.

„Ir į pirštą įsipjovus gali daug kraujo būti. Vairuotojai irgi pirmosios pagalbos kursus perėję“, - pridūrė V. Pumputienė.

G. Nakutis: keleivis buvo tiesiog „padauginęs“

Vilniaus savivaldybės bendrovės „Vilniaus viešasis transportas“ generalinis direktorius Gintaras Nakutis patikino, kad ant 55 maršruto autobuso grindų tysojęs vyriškis liko gyvas ir sveikas. Esą vaizdas gal ir buvo kraupus, bet tikrovė esą tokia, kad vyriškis į transporto priemonę įlipo girtas ir, ko gero, po muštynių.

„Istorija tokia. Pasak vairuotojo, tas keleivis įlipo Santariškėse, dar jam važiuojant į Lazdynų pusę. Keleivis aprašo įvykį, kaip važiavo iš Lazdynų į Santariškes: įlipo ir mato gulintį ant grindų. O jis įlipo Santariškėse, dar prieš tai. Įlipo sukruvintu veidu. Ir, pagal vairuotoją, stipriai išgėręs“, - kalbėjo G. Nakutis.

Pasak jo, „priedu“ prie kelionės tapęs vyriškis iš tiesų susmuko be sąmonės, tačiau jokios grėsmės jo gyvybei nebuvo.

„Lazdynuose išlipo. Pasivaikščiojo. Vėl įlipo į tą patį autobusą – jau grįžtant atgal į Santariškes. Ant sėdynės sėdėdamas užmigo ir nukrito. Skambino į greitąją ir keleiviai, ir vairuotojas. Kadangi buvo įtarimas, kad išgėręs, tai sutarė, kad greitoji jį pasiims Santariškių galiniame žiede. Kai atvažiavo į Santariškes, ten greitoji laukė. Jį pažadino, išvedė iš autobuso. Ir daugiau vairuotojas nieko nežino“, - sakė G. Nakutis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

cvb

cvb portretas
ir ka kur foto gal meluoji autoriau :) viskas cia gerai ...draugas pasakojo jaunimas varo autiku prie duru istrauke pamyzo ...atsisuko i bobute 80metu sako gal nori pasibarskint:) autobusais vaiuoju kai butinybe arba kai nori pasikelt sau nuotaika... o tokiu apsidauziusiu simtai vaziuoja ir ka kam idomu :) apskritai i lazdynus vaziuojanciu autobusu vairuotojai trenkti matytumet kokiais greiciais laksto nuo azuolyno mokyklos iki architektu stoteles ///

aure

aure portretas
pries pora metu nutiko ir man istorija. Susmuko vyras autobuse, taciau vairuotojas reagavo taip, kaip privaloma reaguoti tokiose situacijose - sustabde nedelsiant autobusa, iskviete greitaja, ir zmogus buvo isnestas kitu keleiviu pagaba ant suoliuko paguldytas. Kai atvaziavo greitoji pradejo daryt sirdies masaza, bet ten jau viskas buvo akivaizdu... mire nuo infarkto. Siuo atveju vairuotojas padare viska ka galejo ir privalejo padaryt tokioj situacijoj. Tad tikiuosi tokiu vairuotoju, kaip teko susidurt autoriui, mazuma.
VISI KOMENTARAI 2

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių