Quantcast

Kelionė socialiniu taksi Vilniuje kainuos 3 litus

Fizinę negalią turintys vilniečiai nuo šiol galės internetu išsikviesti „Socialinį taksi“. Jo vairuotojas nuveš į reikalingą vietą, padės įlipti ir išlipti.

Tokia paslauga kainuos 3 litus, nepriklausomai nuo kelionės trukmės. Pirmajai kelionei „Socialinį taksi“ iškvietė Viktoras Topol, „Gyvosios bibliotekos“ dalyvis ir pasaulio kultūrizmo čempionas.

Šį taksi į pirmąją kelionę palydėję asmenys turėjo unikalią galimybę tapti pirmosios „Socialinio taksi“ paslaugos Baltijos šalyse stebėtojais.

„Dažnos iniciatyvos, kai neįgalieji apmokomi ar kitaip teikiamas įsidarbinimo palaikymas. Panašios geranoriškos pastangos nekeičia situacijos iš esmės, nes pagrindinis stabdis – ribotos galimybės nevaržomai judėti ir patekti tiek į savanoriško, tiek į apmokamo darbo vietas“, - pasakojo paslaugos sumanytojas Nacionalinio socialinės integracijos instituto programų vadovas Arūnas Survila.

„Socialinis taksi“ - tai socialinė inovacija, kuri užtikrina sėkmingą judėjimo negalią turinčių žmonių kelionių organizavimą į ekonominio ir socialinio užimtumo vietas.

„Išsikvietus Socialinį taksi vairuotojas maloniai padės žmogui nusigauti iš namų iki automobilio“, - sakė A. Survila. Anot, jo ši paslauga ženkliai prisidės prie neįgaliųjų integracijos problemų sprendimo iš esmės.


Šiame straipsnyje: socialinis taksitaksi

NAUJAUSI KOMENTARAI

5kapeikos

5kapeikos portretas
Ne prieš gerą toks dosnumas ir gerumas

Julius

Julius portretas
Cia vieno kilometro kaina ,ar isedimo ,ar iskvietimo

Bomzas

Bomzas portretas
laukiu nesulaukiu socialiniu jachtu ir socialiniu 150 kv.m. butu Gedimino pily
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių