Quantcast

Kelionė Kalėdų traukinuku – ne kiekvienam

Ar viešasis transportas gali būti nenuostolingas? Pasirodo, gali, tačiau tik kartą per metus – per Kalėdas. Nors savivaldybė už Kalėdų traukinuko nuomą moka nemažai, norinčių juo pasivažinėti skaičius atperka išlaidas.

Džiugins šventine nuotaika

Artėjant šventėms į sostinės gatves vėl išriedėjo elfų vairuojamas Kalėdų traukinukas. Jį savivaldybės įmonė „Vilniaus viešasis transportas“ konkurso būdu jau antrus metus nuomojasi iš bendrovės „Vilniaus altas“. Pastaroji – vienintelė konkurso dalyvė, atitikusi keliamus reikalavimus ir galėjusi pasiūlyti traukinuką.

Šiemet jau antrus metus šventinę nuotaiką kelianti transporto priemonė, kainuoja brangiau nei pernai. Bilietų kainos pakilo nuo trijų iki keturių litų. Nuolaidomis galės pasinaudoti tik patys mažiausi keleiviai. Vyresniems nei 7 metų vaikams teks mokėti visą kainą. Pasak „Vilniaus viešojo transporto“ vadovo Gintaro Nakučio, taip nuspręsta pasielgti siekiant šiek tiek sumažinti norinčių pasivažinėti skaičių.

„Pernai ši pramoga sulaukė didelės sėkmės ir buvo labai daug norinčių pasivažinėti. Todėl šiemet mes nusprendėme pakelti kainas ir šitaip reguliuoti žmonių srautus. Be to, traukinukas važinės ilgiau – anksčiau pradės darbą ir vėliau baigs. Į pirmą reisą jis išvažiuos jau 8 val.“, – dėstė G.Nakutis.

Mokės iš savo biudžeto

Kiek už traukinuką teks pakloti skolose skendinčiam „Vilniaus viešajam transportui“, įmonės direktorius atskleisti nepanoro. Pasak jo, tai – komercinė paslaptis.

Neoficialiomis dienraščio žiniomis, už vieną traukinuko nuomos dieną savivaldybė atseikės per 2 tūkst. litų.

„Galiu tik patikinti, kad nuomos kaina šiemet labai panaši į pernykštę. Tad šiuo atžvilgiu niekas nesikeičia. Konkursą skelbė savivaldybė, o traukinukas finansuojamas iš mūsų įmonės biudžeto“, – teigė G.Nakutis.

Pasak jo, papildomų nuostolių dėl traukinuko įmonė nepatirs. Bilietų kainos turės su kaupu atpirkti visas išlaidas.

„Jau pernai, kai bilietai buvo po tris litus, jis nebuvo nuostolingas. Šiemet bilietai brangesni. Nuostolių tikrai neturėtų būti“, – tikino dienraščio pašnekovas.

Nelaiko transporto priemone

Kalėdų traukinuko grafiką ir maršrutą galima rasti viešojo transporto tinklalapyje, tačiau G.Nakutis tikina, kad tai nėra transporto priemonė. Pasak įmonės direktoriaus, tai tik pramoga.

„Žinoma, jeigu žmogus norės išlipti, mes jį išleisime, tačiau tai nėra transporto priemonė. Traukinukas važiuos ratu nuo Rotušės aikštės, toliau Gedimino prospektu iki Seimo. Ten apsisuks ir grįš. Taigi žmonės išlips ten, kur įlipo“, – kalbėjo pašnekovas.


Maršrutas ir kainos

Kursuoja nuo gruodžio 12-osios iki 2013 m. sausio 13 d. maršrutu Rotušė–Gedimino prospektas–Nepriklausomybės aikštė. Juda nuo Rotušės aikštės ir apsukęs ratą Pilies gatve, Gedimino prospektu pro Seimą tuo pačiu maršrutu grįžta į Rotušės aikštę. Pakeliui keleiviai gali išlipti pasirinktose stotelėse.

Visiems, kam daugiau nei septyneri, traukinuko bilietas kainuoja 4 litus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vinietis

Vinietis portretas
O kam tą traukinuką net du metus iš eilės nuomoti, kodėl savivaldybė negali pagaliau jį nupirkti ?

kazkas negero

kazkas negero portretas
nu nieko sau ... 4 lt !!! uz 10 minuciu Hmmm. Jeigu didele dalis zmoniu gyvena uz 5 lt dienai, tai cia tiesiog neimanomas dalykas..... Galetu buti nemokamai.. ypac tiems kurie skursta... eilinis pinigu plovimas.

Arabas

Arabas portretas
O kam savivaldybe turi pirkti sita traukinuka? juk kitaip negales prisidurti sau prie privataus gyvenimo is miesto pinigu. Matematika paprasta: 2000 Lt diena x 31 diena = 62 000 Lt. x 2 sezonai = 124000 Lt. Tiketina kad ir kitais metais bus nuomojama :) Pasidomekite kam priklauso arba su kuom yra artimi traukinuko firmos savininkai ir bus aisku kodel savivaldybe nuomojasi ir negalvoja isigyti savo traukinuko.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių