Quantcast

Kelią į „Vilniaus vandenų“ vadovo postą užkirto vairavimas neblaiviam

Vilniaus miesto savivaldybės įmonės „Vilniaus vandenų“ valdyba penktadienį nusprendė neskirti į įmonės vadovo pareigas konkurso laimėtojo.

„Vilniaus vandenų“ valdybos pirmininkas Julius Morkūnas BNS sakė, kad konkursą vykdžiusi valdyba buvo atrinkusi potencialų vadovą iš 42 konkurse dalyvavusių kandidatų.

„Tačiau specialiųjų tarnybų gauta informacija apie potencialų kandidatą nesudaro galimybės skirti jį į šias pareigas. Todėl artimiausiu metu įmonės valdyba turės apsispręsti dėl tolesnės vadovo skyrimo eigos“, – komentare BNS nurodė J. Morkūnas.

Pasak jo, konkurso procedūros toliau bus tęsiamos su kitais kandidatais.

Konkursą laimėjo 38-erių Algirdas Činikas, abejonių dėl jo tinkamumo valdybai kilo gavus informacijos apie jo įvykdytą pažeidimą – vairavimą neblaiviam.

BNS tai patvirtinęs A. Činikas sakė, kad šiuo metu baudžiamoji byla dar nėra išnagrinėta, o jam siūloma minimali nuobauda. Jis patvirtino, kad patikrinimo metu kraujyje nustatytas didesnis nei 1,5 promilės girtumas, tačiau kandidatas sako nesiekęs nuslėpti informacijos nuo valdybos.

„Pažymose yra mano asmeninės dramos ir klaidos, kurią esu padaręs, epizodas. Esu vairavęs išgėręs. Valdyboje buvo paklausta, ar turiu problemų su teisėsauga, bet kontekstas buvo labai aiškus, nes įmonė daugybę kartų turėjo blogų nuotykių, korupcinių bylų su teisėsauga. Šia prasme esu švarus ir tai pažymose yra patvirtinta“, – BNS Sakė A. Činikas.

Jis svarsto galimybę skųsti valdybos sprendimą teismui.

Konkurso laimėtojas taip pat pabrėžė, kad dėl pažeidimo gailisi, sako, jog vairavo išgėręs dėl tądien sužinotų skaudžių naujienų.

Viena iš valdybos keliamų konkurso dalyviams sąlygų buvo nepriekaištinga reputacija.

A. Činikas 2002–2010 metais dirbo tuometiniuose Vakarų skirstomuosiuose tinkluose, yra vadovavęs Lietuvos pašto Ūkio valdymo departamentui, yra vadovavęs Kauno kredito unijos administracijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Linas

Linas portretas
Kad vadovu bus isrinktas Činikas visi jau zinojo iki antro etapo. Bet kas cia dabar? Antras lyg norkus eilej, tai gal gaprazins vagi ar dar kitas sukcius valetas treciu liko

jo

jo  portretas
o kokie vadovai renkami,,,,net niekas netikrina palei pazintys,gymenes ,niekas nesikeicia malonu ir skaityti apie tokius ponus,,,,,,,geda,,,,,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių