Quantcast

Keli šimtai žmonių Vilniuje reikalauja lygių teisių

Trečiadienį, Tarptautinę darbo dieną, Vilniuje į Nepriklausomybės aikštę prie Seimo susirinko 200–300 šimtų žmonių reikalauti lygių teisių ir oraus atlyginimo už darbą.

„Praėjusiais metais gegužės 1-ąją minėjome kaip šventę, šiais metais surinkę nuomones iš įvairių jautrių grupių, nusprendėme, kad šiandien – ta diena, kai turime pasakyti, kad ateiname savo teisių“, – trečiadienį BNS sakė viena iš akcijos organizatorių Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos vadovė Inga Ruginienė.

Anot jos, Lietuvoje dar tenka kovoti dėl socialinio teisingumo, plinta skurdas, todėl eitynėmis Gedimino prospektu ir mitingu prie Vyriausybės siekiama valdžiai priminti, kas turėtų būti jos darbo prioritetas.

„Už Lietuvą be skurdo“, „Lietuvos darbuotojui – europinį atlyginimą“, „Žemėj Lietuvos darbas be algos“, „Nealinkit žmonių darbe, kad liktų jėgų šokti“, „Arsi ar pasikarsi“, „Kova už savo teises nėra sovietinė atgyvena“ skelbė demonstrantų plakatai.

Aidint būgnams per 200 žmonių žygiavo skanduodami „Savo teisių neparduodam“, „Darbo teisių ir solidarumo“. Eitynėse dalyvavę Žemės ūkio ministerijos (ŽŪM) ir Nacionalinės žemės tarnybos darbuotojai šaukė „Veidrodinei – ne“, turėdami galvoje Vyriausybės sprendimui Kaune įkurti veidrodinę ŽŪM.

I. Ruginienės teigimu, šiemet prie profesinių sąjungų ir dirbančiųjų prisidėjo kitų jautrių visuomenės grupių atstovai: neįgalieji, LGBT, jaunimo, aukštųjų mokyklų, medikų atstovai.

 

 

Akcijoje taip pat dalyvavo Lietuvos socialdemokratų partijos vadovybė.

„Daug skirtingų suinteresuotų grupių, kurios kiekviena ateina su savo žinute. Raktinis žodis yra teisės“, – pabrėžė I. Ruginienė.

„Mes reikalaujame teisių į orų darbo užmokestį, mes reikalaujame teisių į lygias galimybes, mes reikalaujame teisių į laisvą žodį ir informaciją, reikalaujame lygių galimybių neįgaliesiems integruotis į darbo rinką“, – teigė profsąjungų vadovė.

Tarp keltų reikalavimų – nemokamos sveikatos priežiūros, mokslo ir kitos viešosios paslaugos, lygus darbo įvertinimas ir pasidalijimas, lygios teisės į Lietuvą atvykstantiems darbuotojams, kad miestai būtų pritaikyti žmonėms, o ne verslui.

Tarptautinės darbo dienos minėjimas vyko ir Kaune. Čia profesinė sąjunga „Sandrauga“ rengė žygį nuo Laisvės alėjos iki Nepriklausomybės aikštės, kur planuojamas mitingas „Išgirskite mus“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

BezdzioniuPlaneta

BezdzioniuPlaneta portretas
Cia musu niekas neblokuoja, mes turime Matjosaicio stoga

BezdzioniuPlaneta

BezdzioniuPlaneta portretas
Tai tu nerasyk i klaipedosdiena tu rasyk i sita diena

to jiems...

to jiems... portretas
o tau buvo geriau su asisikusiais komuniagom ane,su balalaikiniais ruskiais komuniaginiam sojuze...niekam tu cia nereikalingas,gali varyt pas savo ryza cara i ruskyna...
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių