Quantcast

Kauno teatrų vadovai: savivaldybė meluoja

Vakar viešai išplatintos sumos, kiek Kauno teatrams skiriama miesto biudžeto lėšų, sukėlė dar vieną audrą Kauno meno bendruomenėje – savivaldybė kaltinama dezinformacijos skleidimu.

„Tai visiškas absurdas – pirmą kartą matau tokias sumas. Skaičius, kuris sako, kad mes pernai gavome 858 tūkst. litų iš Kauno miesto biudžeto, yra mažų mažiausiai juokingas. Kelis kartus su buhaltere viską perskaičiavome ir gavome net 116,6 tūkst. litų mažesnę sumą – 741,4 tūkst.litų. Mes viską galime įrodyti bankų pervedimų dokumentais“, – sakė Kauno kamerinio teatro direktorius Egidijus Tamošiūnas.

Panaši situacija ir su Kauno šokio teatru „Aura“. Viešai pareikšta, kad „Aura“ pernai iš savivaldybės biudžeto esą gavo 803 tūkst.litų. Į „Kauno dienos“ redakciją kreipėsi teatro direktorė Birutė Letukaitė. Jos teigimu, biudžetas išpūstas 204 tūkst.litų.

„78 tūkst. litų užsidirbome iš projektų, dar 50 tūkst. gavome iš Kultūros ministerijos, iš dalies buvo finansuota tekstilės bienalė, ir tai tikrai ne savivaldybės pinigai“, – teigė B.Letukaitė.

Kauno Pantomimos ir plastikos teatro direktoriaus pareigas laikinai einantis Arūnas Katkauskas teigė, kad pateiktas biudžetas padidintas net 127 tūkst. litų.

„Kauno šokio teatras “Aura„, Kauno pantomimos ir plastikos teatras ir Kauno kamerinis teatras yra savivaldybės biudžetinės įstaigos. Visų biudžetinių įstaigų gautos pajamos yra laikomos specialiosiomis lėšomis ir jos yra apskaitomos bendrame miesto savivaldybės biudžete. Skiriant biudžetinėms įstaigoms lėšas pagal sąmatas, šios specialiosios lėšos taip pat yra įskaičiuojamos kaip biudžeto lėšos“, – teigiama savivaldybės atsakyme į pateiktą užklausą.

Kauno meno bendruomenės atstovai valdininkų bandymą jų uždirbtas arba gautas iš Kultūros ministerijos lėšas vadinti pinigais, skiriamais iš miesto biudžeto, įvardijo kaip įžūlumą ir cinizmą. Miesto teatrų vadovai neabejoja, kad šie skaičiai pateikti neatsitiktinai. Ketvirtadienį vyksiančiame miesto tarybos posėdyje spręsis Kauno Mažojo teatro, „Auros“, Pantomimos ir plastikos teatro likimas.


Šiame straipsnyje: Kauno valdžiaKauno teatrai

NAUJAUSI KOMENTARAI

rima

rima portretas
Idomu, Kulturos ministras p.A. Gelunas bent jau zino, kas dedasi Kauno meno padangese, kokie karai cia vyksta?Jauciu net neitaria

lina

lina portretas
o kur cia buvo isplatinti tie ale skiriami pinigai ?

JONAS

JONAS portretas
Teatrų ir koncertinių įstaigų įstatymas leidžia vadovu dirbti tik laimėjus konkursą į tas pareigas ir tik pagal terminuotą 5 metams darbo sutartį. Ar tokių teatrų vadovų yra Kaune? Ar vis tik nuo 2005 m. iki šiol TYČIA pažeidinėjamas įstatymas?
VISI KOMENTARAI 21

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių