Quantcast

Kauno mariose nuskendo žvejys

Netoli Pažaislio vienuolyno ant Kauno marių ledo gelbėjimo operacija vakar truko apie pusvalandį, tačiau žveją apleido jėgos, gelbėtojams-narams nespėjus iki jo priplaukti.

Pranešimą apie Kauno mariose skęstantį žmogų Kauno apskrities priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba gavo apie 16 val. Vyras įlūžo apie 300 m nuo kranto.

Į įvykio vietą iš karto atskubėjo gausios ugniagesių, narų, policijos, medikų pajėgos.

"Su šeima vaikštinėjome krantu ir pamatėme tolėliau ant ledo stovintį vyrą. Pasakiau, kad reikia skambinti pagalbai, nes jis tikrai įlūš. Kaip tik tą sekundę jis ir įkrito į vandenį. Tirpstantis ledas jo neišlaikė", – pasakojo įvykio liudytoja Jolanta. Tą pačią akimirką moters vyras paskambino gelbėtojams.

Dėl tirpstančio plono ledo gelbėtojams buvo sudėtinga pasiekti žveją.

Įlūžusį vyrą pripučiama valtimi bandė pasiekti trys gelbėtojai, tačiau ledas buvo itin trapus ir vis lūždavo. Ugniagesiai nenuleido rankų, nes nuolat girdėjo skęstančiojo pagalbos šauksmą, kuris iš visų jėgų bandė išsilaikyti ledinio vandens paviršiuje.

Operacijos viršininkas nusprendė skęstančiojo link pasiųsti patį lengviausią narą. Deja, net ir vieno naro plonas ledas neišlaikė, jis vis įlūždavo. Gelbėtojams likus 50 m iki skęstančiojo, jis paniro. Atrodo, kad vyrą apleido paskutinės jėgos. Ugniagesiai apgailestavo, kad nepavyko laiku pasiekti žvejo.

Vakar pavakare pradėtos kūno paieškos. "Šioje Kauno marių vietoje labai stipri srovė, todėl tikėtina, kad kūnas jau bus nuneštas tolyn", – perspėjo Gelbėjimo operacijos komandos viršininkas Gintaras Keturakis

G.Keturakis svarstė, kad vyras galėjo ateiti ledu iš kitos kranto pusės, kur jis yra stipresnis. Kitoje pusėje buvo pastebėta ir daugiau ant ledo žvejojančių žmonių.

Ugniagesiai dar kartą perspėja, kad šiuo metu ledas nėra saugus – jis iškorijęs, neskaidrus, todėl pavojinga lipti, bet kada galima įlūžti.

Ledas laikomas tvirtu, kai jo storis yra daugiau kaip 7 cm. Toks gali išlaikyti žmogų. Kad ledas išlaikytų grupę žmonių, jo storis turi būti ne mažesnis nei 12 cm.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių