Quantcast

Kaune gyventojai rado triskart daugiau apleistų pastatų

Per tris mėnesius kauniečiai mieste surado 125 apleistus statinius – tai kur kas daugiau nei savivaldybės tarnautojai, savo sąraše turintys tik 43 tokius objektus.

Miestiečiai buvo aktyvūs

Vakar baigėsi pilietinė akcija „Pagauk vaiduoklį“. Per ją miestiečiai socialiniame tinkle galėjo įdėti apleistų statinių, bjaurojančių miesto veidą, nuotraukas ir adresus. Į akciją įsijungė daugiau nei 250 miestiečių.

Vakar pastatų vaiduoklių albumas įteiktas savivaldybės administracijos direktoriui Dainiui Ratkeliui.

Nuo sausio 1-osios įsigaliojo naujas įstatymas, leidžiantis apleistų pastatų šeimininkams padidinti nekilnojamojo turto mokestį iki 3 proc. turto vertės Iki šol šis mokestis tesiekė 1 proc.

Dauguma – miesto širdyje

Tarp kauniečių užfiksuotų pastatų – ne tik apleistos kareivinės naujai renovuojamame A.Juozapavičiaus prospekte, tačiau ir pačios savivaldybės neparduodami pastatai Miško gatvėje.

Beveik pusė iš 82 aptiktų pastatų stūkso miesto Centre, Senamiestyje arba Žaliakalnyje.

Savivaldybės administracijos direktorius D.Ratkelis sakė, kad visuomenininkų iniciatyva tikrai naudinga

„Tiek administracija, tiek seniūnijos nuolat pildo apleistų pastatų sąrašą. Jei po patikrinimo informacija pasitvirtina, statinys įtraukiamas į didesniu tarifu apmokestinamu pastatų sąrašą“, – sakė administracijos direktorius.

Savininkai rodo nagus

Dar praėjusiais metais didesniu žemės mokesčio tarifu buvo apmokestinti didžiųjų pastatų vaiduoklių, „Respublikos“ ir „Britanikos“, savininkai. Verslininkai nepanoro mokėti didesnių žemės mokesčių, todėl kreipėsi į teismą

„Lauksime, ką pasakys teismai. Gauta teismo praktika bus labai naudinga ateičiai“, – sakė D.Ratkelis.

Anksčiau „Respublikos“ ir „Britanikos“ viešbučius valdančioms bendrovėms buvo taikomas 0,7 proc. dydžio valstybinės žemės nuomos mokestis (atitinkamai 20,7 tūkst. litų ir 13,1 tūkst. litų per metus).

Vasarą jį padidinus iki 4 proc., verslininkų pečius prislėgė atitinkamai 118,5 tūkst. litų ir 74,8 tūkst. litų mokesčiai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

andrius

andrius portretas
Andrius Kupčinskas dažnai garsina, kad labai stengiasi pažaboti vaiduoklius... O ką jis padarė iš tikrųjų? Nesugebėjo net visų sugriuvusių, apleistų pastatų surasti...

ko stebėtis

ko stebėtis portretas
dauguma savivaldybės tarnautojų.atvykusių iš rajono, Kaune žino tik Laisvės alėją.Jie toliau kojos nekelia .Tai ką jie pamatys?

YES

YES portretas
Taigi, kad savivaldybės kabinietuose priviso daug kaimietukų, kurie Kauno vidinių kiemų, priemiesčių aplamai nežino.Pvz.Marijampolės kaimietukas pavasarį baigęs KTU bakalaurą,jau važinėja su "Kauno švaros' lengvuoju automobiliu.Reiškia, dirba. Kaip be pažinčių savivaldybėje, įsidarbinti savivaldybės įmonėje ?
VISI KOMENTARAI 10

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių