Pereiti į pagrindinį turinį

Kartą susitikę nebeišsiskyrė

2013-08-09 18:00
Margaritos Vorobjovaitės nuotr.

Romantiškas pasipiršimas ant "Stebuklo" plytelės Katedros aikštėje, tuoktuvės Civilinės metrikacijos skyriuje, nes tai – priimtiniau nei bažnyčioje, šventė gamtos apsupty ir povestuvinė kelionė į Bulgariją.

Pažintis cepelinų vakarėlyje

"Norėčiau, kad būtum mano žmona. Ar sutinki?" – šiuos žodžius savo išrinktajai Aurelijai Laimis po dvejų metų draugystės ištarė ant "Stebuklo" plytelės Katedros aikštėje.

"Tądien buvo mūsų dvejų metų draugystės sukaktis. Stovėjome ant sėkmę nešančios plytelės, apsisukome tris kartus, sugalvojome norą, o tada jis išsitraukė žiedą ir paklausė, ar tapsiu jo žmona", – vieną gražiausių gyvenimo akimirkų prisiminė Aurelija.

Mergina teigė nedvejojusi dėl atsakymo, nes jau tada žinojo, kad Laimis, kaip pati sakė, yra jos žmogus.

Pora susipažino 2010-ųjų spalį cepelinų gaminimo vakarėlyje. "Su draugais buvome suplanavę gaminti cepelinus. Į tą vakarėlį jie, man nieko nesakę, pakvietė užsukti ir Laimį. Tada mudu ir susipažinome. Kaip atėjo jis tą vakarą, taip nebeišėjo", – šypsenos neslėpė jaunoji.

Po metų juodu pradėjo kartu gyventi, o prabėgus dar vieniems Laimis ryžosi žengti vieną svarbiausių žingsnių gyvenime. "Jaučiausi normaliai", – sakė jis paklaustas, ar labai jaudinosi prieš išsitraukdamas žiedą iš kišenės.

Kunigai apie šeimą nesupranta

Pora savo santuoką įtvirtino Civilinės metrikacijos skyriuje, ne bažnyčioje.

"Tuokėmės čia, nes tai abiem priimtiniau nei bažnyčia. Mūsų nuomone, kunigai, nesukūrę šeimos, negali aiškinti, kaip reikia gyventi šeimoje, kad reikia būti nuolankiam ir suprantančiam, kai viskas tampa rutina. Jie su tuo nesusiduria", – pasirinkimą paaiškino Aurelija.

Po oficialiosios dalies su būriu svečių jaunieji išvyko į jaukią sodybą gamtos apsupty Trakų rajone. O vadinamasis medaus mėnuo, kurį, matyt, jau greit teks pervadinti į medaus savaitę, jų laukia Bulgarijoje.

"Paskui, jei pavyks, gal dar keletą dienų praleisime Lietuvos pajūryje. O mėnesio atostogų darbdaviai neduoda", – liūdna mina akimirkai nutvieskė Aurelijos veidą.

Siūtis naudingiau, nei nuomotis

Per didžiąją savo gyvenimo šventę Aurelija vilkėjo jaunos dizainerės Birutės Simokaitytės siūtą trumpą – iki kelių – šampano spalvos nėriniuota nugara suknelę. Modelį, kaip pasakojo, buvo susikūrusi pati, o dizainerė savo patarimais jį dar patobulino.

"Nuomos punktuose kainos neatitinka norimos kokybės, be to, iki paskutinės dienos nežinai, ar suknelę sutvarkys pagal tavo figūrą. Kai siuviesi, viskas padaroma tobulai ir kaip tik tau. O ir kokybės bei išlaidų santykis daug palankesnis", – sakė Aurelija.

Jaunikis išsirinko tamsiai mėlynos spalvos kostiumą. "Nes man labai tinka prie akių", – juokavo jis.

Už ką vienas kitą myli ir kokias vienas kito savybes labiausiai vertina?

"Laimį myliu, nes jis labai praktiškas ir šeimyniškas. Visada pasakys, ką iš tiesų mano, neužgaudamas. Jis švelnus ir rūpestingas", – neslėpė jaunoji.

O štai jaunasis savo išrinktąją apibūdino kaip labai gražią, protingą, darbščią. "Myliu Aureliją, nes ji vienintelė tokia pasaulyje", – gražių žodžių negailėjo Laimis.