Quantcast

Karo akademijos absolventams suteiktas leitenanto laipsnis

  • Teksto dydis:

Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademija išleido 24-ąją absolventų laidą, penktadienį Vilniuje, Simono Daukanto aikštėje, prezidentė Dalia Grybauskaitė jiems suteikė pirmąjį karininko – leitenanto – laipsnį.

Tarnauti Lietuvai prisiekė 45 vaikinai ir 8 merginos.

Iš 53 prisiekusiųjų 46 – Sausumos pajėgų, 4 – Karinių oro pajėgų, 3 – Karinių jūrų pajėgų leitenantai.

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, kreipdamasis į leitenantus, skatino juos ir toliau rūpintis savo valstybe.

„Lietuva niekada neturėjo tiek sąjungininkų ir draugų, kiek dabar. Tačiau niekas mūsų neapgins, jeigu patys nebūsime pasiruošę gintis. Mes rūpinamės savo kariuomene ir gynyba. Ir dėkojame visuomenei, kad ji rodo pasitikėjimą kariuomene“, – sakė R.Karoblis, pranešė ministerija.

Už mokslo rezultatus ir laimėjimus kaip geriausias akademijos absolventas apdovanotas Paulius Baršauskas. Krašto apsaugos ministras kaip kario garbės simbolį geriausiam absolventui įteikė suvenyrinį kardą, Australijos Kanberos lietuvių bendruomenė skyrė piniginę premiją.

Pėstininkų būrio vado kvalifikaciją šiemet įgijo 46  kariūnai, akademijoje mokęsi pagal karinio rengimo programą. Jie taip pat baigė Tarptautinių santykių, Gynybos ir saugumo institucijų valdymo, Moderniųjų gynybos technologijų bakalauro studijų programas.

Du kariūnai studijavo Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Antano Gustaičio aviacijos institute, kad įgytų Karinėms oro pajėgoms reikalingas specialybes pagal Orlaivių pilotavimo ir Elektronikos inžinerijos studijų programas. Akademijoje jiems buvo įteiktos pažymos apie išeitą Bazinio oro pajėgų karininkų karinio rengimo programą. VGTU jiems jau buvo įteikti bakalauro ir magistrantūros studijų diplomai.

Šiais metais Karinėse jūrų pajėgose karininko tarnybą pradės trys karo akademijos auklėtiniai, mokęsi Lietuvos aukštojoje jūreivystės mokykloje ir baigę jūrų laivavedybos ir laivų energetinių įrenginių eksploatavimo bakalauro studijas.

Dar du prisiekę būsimi Lietuvos karininkai šiemet baigė bakalauro studijas JAV karinių oro pajėgų akademijoje.

Pasak Prezidentės, naujųjų leitenantų jau laukia kariniai daliniai, o su atsinaujinusia, didelio pastiprinimo iš NATO sąjungininkų sulaukusia kariuomene jie saugos tai, kas žmonėms brangiausia – nepriklausomybę ir taikų gyvenimą.

Šalies vadovė pabrėžė, kad pasaulis suprato, jog geopolitiniai iššūkiai mūsų regione tapo akivaizdūs. Esame patys atsakingi, kad mūsų bendra atgrasymo politika užtikrintų kuo didesnį saugumą, todėl absolventai ateina labai svarbiu ir įdomiu laiku. Pasak Prezidentės, jau ši karta bus tarp tų, kurie didins valstybės gynybinę pažangą. Šiam dideliam darbui tikrai prireiks naujausių, iš akademijos atsineštų žinių ir gebėjimų bei jaunystės užsidegimo būti priekyje.

Valstybės vadovė Karo akademijos absolventams palinkėjo visada didžiuotis Lietuva ir savo tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Chi chi chi Skaitykit “Ozio tvarto myzalai”

Chi chi chi  Skaitykit “Ozio tvarto myzalai” portretas
Ir jūs, bent iš dalies, turėsit progą pajusti Putino Rusijos nešamą kultūrą.

Abejone

Abejone portretas
Nenustoju stebetis kam sitoj iskreiptoj bananu valstybej reikalinga kariuomene.Itariu, kad protingi veltedziai savo vaikuciams gera ir lengva gyvenima aprupintu.O mes, bedziai, juos sunkiu darbu islaikytume..

NATO

NATO portretas
Na ir šaunu, pagarba busimiems Lietuvos karininkams
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių