Quantcast

Kardinolo A.J.Bačkio sveikatos būklė - patenkinama

Po atliktos operacijos Prancūzijoje Vilniaus arkivyskupo metropolito, kardinolo Audrio Juozo Bačkio sveikatos būklė yra patenkinama, tačiau jam rekomenduotas poilsis.
Tai ketvirtadienį pranešė Vilniaus arkivyskupijos kurija.

„Jau keletą metų pacientui buvo stebima širdies reto ritmo problema ir prieširdžių virpėjimo epizodai, kurie buvo gydomi medikamentais. Ligai progresuojant ir išryškėjus širdies ritmo vadovo disfunkcijai šių metų sausio mėnesį Santariškių klinikose implantuotas elektrinis širdies stimuliatorius", - kurijos pranešime cituojamas profesorius Audrius Aidietis, kuris drauge su gydytojais Virginija Grabauskiene ir Germanu Marinskiu, kardinolą lydėjo į Prancūziją.

Anot jo, stimuliatoriaus dėka buvo įveiktas širdies ritmo suretėjimas, tačiau liko kita problema - prieširdžių virpėjimas, kurio įprastinė priežastis yra didelio dažnio elektrinius impulsus generuojantis židinys plaučių venose.

„Nors tokių židinių pašalinimo procedūros yra atliekamos ir Santariškių klinikose, tačiau šios metodikos pradininkas ir didžiausią praktinį patyrimą turintis profesorius Michel Haisseguerre (Mišelis Haisegeris) dirba Bordo universitetinėje klinikoje (Hopital Cardiologique du Haut-Leveque, Bordeaux-Pessac), todėl rekomendavome kardinolui pasvarstyti galimybę vykti konsultacijai į Prancūziją", - tvirtino Vilniaus universiteto Santariškių klinikų kardiochirurgas.

Po susirašinėjimo bei medicininių duomenų persiuntimo M.Haisseguerre'is su komanda apsiėmė atlikti ir pačią procedūrą.

A.Aidiečio teigimu, minėta procedūra truko penkias valandas.

„Ji buvo sėkminga, tačiau jos galutinius rezultatus bus galima įvertinti maždaug po trijų mėnesių. Šiuo metu paciento sveikatos būklė yra patenkinama, tačiau jam rekomenduotas poilsis", - pabrėžė medikas.

Vilniaus arkivyskupijos kurijos teigimu, A.J.Bačkis šiuo metu ilsisi.

Praėjusią savaitę kardinolas grįžo į Lietuvą.

Sausį Vilniuje A.J.Bačkiui įdėtas širdies stimuliatorius.

Dėl sušlubavusios širdies bažnyčios hierarchas pernai rudenį turėjo praleisti Šiluvos Dievo Motinos apsireiškimo 400 metų jubiliejaus iškilmes. Rugsėjį dėl sutrikusio širdies ritmo kardinolas taip pat praleido ligoninėje keletą dienų. Tuomet sutrikusią širdies veiklą medikai jam atstatė elektrošoku.


Šiame straipsnyje: bačkis

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių