Quantcast

Karaimų gatvėje Trakuose svarstoma įrengti pėsčiųjų zoną

  • Teksto dydis:

Pagrindinėje Trakų arterijoje – Karaimų gatvėje – svarstoma įrengti pėsčiųjų zoną, šiuo metu organizuojamos kūrybinės dirbtuvės, kuriose kviečiami dalyvauti ir gyventojai.

Trakų rajono savivaldybė praneša, kad Karaimų gatvės humanizavimo galimybių studija siekiama „atverti Trakų miesto centrinės dalies tautinį, istorinį ir kultūrinį paveldą, taip užtikrinant saugias ir patogias sąlygas pėstiesiems, dviratininkams ir tuo pačiu „išlaisvinant“ miesto centrą nuo automobilių“.

Studijoje nagrinėjama Karaimų gatvės atkarpa, kuri patenka į vieno iš kultūros paveldo objektų – Trakų senamiesčio – teritoriją ir tęsiasi nuo žiedo, per kurį eina 107-asis krašto kelias, iki Karaimų gatvės pabaigos, kur prasideda Vytauto gatvė.

Tai – pagrindinė Trakų gatvė.

Trakų rajono savivaldybės nuotr.

Studiją rengia Trakų rajono savivaldybės administracija kartu su konsultacijų ir tyrimų įmone „Civitta“ ir miesto strategijos, kraštovaizdžio formuotoju „BAULAND“.

„Siekiant priimti sprendimus dėl eismo reorganizavimo ir kitų darnaus judumo priemonių, projekto vykdytojai organizuoja kūrybines dirbtuves, kurių metu bus aptariamos Trakų miesto gyventojų įžvalgos apie dabartinę Karaimų gatvės būklę bei jos suplanavimą, bei bus pristatoma Karaimų gatvės humanizavimo koncepcija. Kviečiame gyventojus aktyviai registruotis ir dalyvauti susitikime“, – rašoma pranešime.

Tuo pačiu prieš renginį savivaldybė kviečia gyventojus įvertinti esamą Karaimų gatvės būklę užpildant internetinę apklausą.

Renginys vyks nuotoliniu būdu balandžio 13 dieną, informacija apie registraciją ir apklausą paskelbta Trakų rajono savivaldybės internetinėje svetainėje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Karaimų gatvė jau dabar YRA gyvenamoji zona, t.y pėstieji ten turi piormenybę. Teoriškai. Tik kad ten numatytas ir mokamas parkavimas, ir galima pravažiuoti tranzitu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių