Quantcast

Kanuose Vilnius pristatė 31 nekilnojamojo turto projektą

Kovo 10–13 dienomis Prancūzijoje Kanuose vykusioje Tarptautinėje nekilnojamojo turto parodoje „MIPIM 2009“ Lietuva pristatė rekordinį NT plėtotojų investicinių projektų skaičių.

Šiais metais pristatyti aštuoni Vilniaus miesto savivaldybės kuruojami ir 23 – „Re&Solution“ kuruojami projektai.

Lietuva kaip ir kitos Baltijos valstybės parodoje sulaukė dėmesio kaip specifinis, gana jaunas ir gyvybingas regionas, turintis potencialą šviežioms investicijoms.

Stendo lankytojai labiausiai domėjosi automobilių stovėjimo aikštelių projektais, Guggenheimo muziejumi, Architektūros parku, Vilniaus Baltijos Centru (Sporto rūmų teritorija - red. past.).

Parodoje Švedijos investicinių kompanijų grupės Stronhold atstovai patikino, kad artimiausiu metu atvyks į Vilnių tęsti pradėtų diskusijų dėl investicijų NT srityje.

Lietuvos stendas sulaukė ir žiniasklaidos dėmesio – leidinyje „MIPIM News“ rašyta apie Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimą, apie Vilniaus miesto savivaldybės informacinio partnerio Re&Solution prezentaciją Vilniaus stende.
    
Parodos dalyvių ir organiztorių teigimu, šiemet Kanuose jautėsi ypatingas dėmesys kokybiškiems projektams, darniai miesto plėtrai bei efektyviam energijos naudojimui.

Nemažai investuotojų domėjosi nekilnojamojo turto objektais Lietuvoje dėl kritusių kainų – sudėtingas laikotarpis regiono rinkoje skatina itin patrauklius pasiūlymus.

Per keturias dienas „MIPIM 2009“ parodą aplankė apie 25 tūkst. lankytojų iš 80 šalių – beveik 3 tūkst iš jų – investuotojai ir per 3,5 tūkst. – vystytojai. Manoma, kad Lietuvos stendą aplankė 2,5 tūkst. svečių. Ir nors šiemet lankytojų – mažiau, tačiau specialistai teigia, kad susirinko suinteresuoti, o ne pasižvalgyti atvykę svečiai.
    
Svarbiausiu NT investicijų pasaulio įvykiu laikoma paroda, kurioje susirenka stambiausi investuotojai, pirmą kartą surengta 1990 m. Ji suteikia galimybę tiek potencialiems investuotojams, tiek ieškantiems investuotojų susitikti vienoje vietoje vienu metu ir efektyviai išnaudoti laiką.


Šiame straipsnyje: KanaiNTMIPIM

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių