Quantcast

Kalėdų traukinukas išriedėjo į Vilniaus gatves

  • Teksto dydis:

Jau šiandien savo keliones Vilniaus gatvėmis pradeda tradicinis kalėdinis traukinukas. Mažuosius sostinės gyventojus ir svečius džiugins dar šventiškesnis traukinukas.

Šių metų šventėms paruoštas traukinukas ne tik riedės atnaujintu, dar gražesniu maršrutu, bet ir nauja įlaipinimo vieta šventinėje kalėdinio traukinuko stotelėje, kuri įkurta šalia Katedros ir pagrindinės miesto eglės.

„Kalėdinis traukinukas labiausiai džiugina sostinės ir atvykusiųjų šeimas su vaikais. Savivaldybė į traukinuko maršrutą įtraukė ir  Bernardinų sodą, tad traukinuko keleiviai galės pamatyti naujas kalėdinio Vilniaus maršrute esančias vietas. Nuoširdžiai kviečiu vilniečius ir svečius pasinaudoti proga, kuri yra tik kartą metuose, ir pasivažinėti išpuoštu traukinuku, pamatyti nekasdienišką Vilnių, aplankyti gražiausius šventinius objektus“, sakė Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Nuo lapkričio dienos 25 val. kalėdinis traukinukas pradės savo šventinę kelionę nuo šalia Katedros aikštės esančios specialiai įrengtos Kalėdų traukinuko stotelės, kurią vilniečiams ir miesto svečiams dovanoja kompanija „JCDecaux“. Vienu svarbiausių kalėdinių atributu tapęs traukinukas vienu metu talpins 34 asmenis (būtent tiek sėdimų vietų jame yra). Kelionės traukinuku po pagrindines Vilniaus kalėdines grožybes kaina – 2 eurai, o vaikai iki 7 metų, neužimantys atskiros sėdimos vietos ir įsitaisę tėveliams ant kelių, traukinuku galės keliauti nemokamai. Dar viena naujovė kalėdinio traukinuko keleiviams – sukurti specialūs važiavimo suvenyrai – šventiniai traukinuko atvirukai.

Kalėdų traukinukas aplankys visas šventiškiausias sostinės vietas – Eglutę ir Kalėdinių gardumynų miestelį Katedros aikštėje, Bernardinų sodą ir kt. vietas. Traukinukas bus šildomas, todėl tėvams neverta rūpintis, kad vaikai sušals. Be to, traukinuke skambės kalėdinė muzika, kuri privers mažylius pasijusti tarsi pasakoje.

Traukinukas veža: darbo dienomis nuo 13 iki 22 val., savaitgaliais nuo 10 iki 22 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių