Quantcast

R. Šimašius: per šventinį savaitgalį Vilniuje planuojama paskiepyti 12 tūkst. žmonių

Per šventinį Velykų savaitgalį sostinėje nuo COVID-19 planuojama paskiepyti per 12 tūkst. žmonių, sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

„Vakar gavome apie 10 tūkst. vakcinų papildomai. Vyriausybė atsiliepė į mūsų kvietimą. Kadangi Vilnius visą laiką buvo nuskriaustas pagal vakcinų skaičių, dabar duodama daugiau, skiepijimo apimtys didėja. (...) Rytoj planuojame gauti 17 tūkst. vakcinos dozių. Per savaitgalį veiks keturi skiepijimo punktai. (...) Tikimės, kad per savaitgalį bus paskiepyta 12 tūkst. žmonių“, – žurnalistams antradienį teigė sostinės vadovas.

„Kadangi gauname vakcinų, natūralu, kad jos neturi gulėti, tos apimtys turi būti, nėra ko laukti“, – pridūrė jis.

Taip Vilniaus meras kalbėjo po pokalbio su prezidentu Gitanu Nausėda.

R. Šimašiaus teigimu, savaitgalį daugiausia bus skiepijama „AstraZeneca“ vakcina.

Meras tikisi, kad per savaitgalį žmonės skiepysis aktyviai, nes judėjimas tarp savivaldybių yra draudžiamas, todėl žmonės liks mieste.

„Kita vertus, kadangi užbaigiame su norinčiais 80 plius ir kitomis grupėmis, daugiausiai Lietuvoje esame paskiepiję tų žmonių, ne visus galbūt pasiekėm dėl įvairių informacinių sistemų, e. sveikatos sutrikimų, kai kurie atsisako, tai einam į kitas platesnes grupes. Tai toje platesnėje grupėje Vilniuje yra 104 tūkst. žmonių. Jie nuo šiandien gauna pakvietimą registruotis atviroje sistemoje“, – kalbėjo meras.

Kaip nurodoma sostinės pranešime žiniasklaidai, registruotis svetainėje https://vakcina.vilnius.lt kviečiami vyresni nei 65 metų senjorai, su kuriais dar nebuvo susisiekta dėl vakcinų, pilnamečiai abiturientai, mokytojai, dėstytojai ir kiti švietimo sektoriaus darbuotojai, sergantieji lėtinėmis ligomis bei užsienio misijų dalyviai.

R. Šimašiaus teigimu, jei žmonės užsiregistruoti patys negali, siūloma, kad tą padėtų padaryti artimieji.

Pasak mero, šiuo metu skiepijimas įprastai vykdomas aštuoniuose centruose, tačiau tam pritaikius „Litexpo“ parodų centro patalpas, keli iš jų bus uždaryti.

„Greičiausiai, jei atidarysime „Litexpo“, galbūt du ar tris iš kitų vietų. Tiesiog taip gal efektyviau organizuoti. (...) Viena vertus norime, kad būtų kiek įmanoma arčiau žmonių, kita vertus – norime, kad būtų likučiai geriau valdomi“, – kalbėjo jis.

Jo teigimu, „Litexpo“ maksimaliai būtų galima paskiepyti apie 6 tūkst. žmonių kasdien, o iš viso sostinėje, padidinus apimtys, kasdien skiepą galėtų gauti apie 15 tūkst. žmonių.

Skiepyti parodų centre ketinama pradėti balandžio pabaigoje ar gegužę.

Remiantis Statisktikos departamento duomenimis, Vilnius šiuo metu yra panaudojęs 111,2 tūkst. vakcinos dozių iš 121 tūkst. 559 gautų.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių