Quantcast

Kaip nusipirkti butą miesto centre be pradinio įnašo?

  • Teksto dydis:

Investicijų į nekilnojamąjį turtą kompanija "Hanner", pirmoji Lietuvoje pasiūliusi butų išperkamosios nuomos paslaugą (angl. "Rent2Buy"), teigia, kad toliau tęsia šios paslaugos plėtrą ir naujakuriams siūlo įsigyti butus naujuose projektuose. Dar 2015 m. kompanijos pristatyta paslauga iš esmės palengvino būsto įsigijimą, nes buto pirkėjas gali gyventi savo namuose iškart ir kartu kaupti visų bankų reikalaujamą pradinį paskolos įnašą.

Didžiausias iššūkis – pradinis įnašas

NT plėtros kompanija skaičiuoja, kad itin didelės sėkmės sulaukusia paslauga iki šios dienos pasinaudojo net 347 naujakuriai.

"Lėšų trūkumas pradiniam įnašui lemia, kad tie, kuriems labiausiai reikia naujo būsto, jo įsigijimą dažnai turi nukelti ir leisti dideles pinigų sumas tiesiog būsto nuomai, o tai dar labiau trukdo kaupti pradinį įnašą. Visada esame kliento pusėje ir gerai jaučiame, ko jiems labiausiai reikia, todėl pasiūlėme šią paslaugą", – argumentus, kodėl atsirado ši paslauga, vardijo Arvydas Avulis, kompanijos "Hanner" valdybos pirmininkas.

Vertindamas išperkamosios nuomos paslaugos ateitį Lietuvoje, kompanijos vadovas teigė, jog šios paslaugos lankstumas leis patenkinti kintančius žmonių poreikius ir ateityje – tai itin svarbu tiek klientui, tiek verslui.

Pasak A.Avulio, ši paslauga nuo pat pradžių buvo aktualiausia žmonėms, kurie neseniai pradėjo karjerą ir gauna stabilias pajamas. Tokių naujakurių sostinėje yra labai daug, todėl ir paslauga – itin paklausi.

Pagrindinis paslaugos "Rent2Buy" principas yra toks: pirkėjas, dar nesukaupęs pradinio įnašo (15 proc. buto kainos), išsirenka norimą butą, tada pasirašoma "Rent2Buy" sutartis ir minėta pradinio įnašo suma išskaidoma į įmokas, kurias galima lygiomis dalimis mokėti iki 30 mėnesių. Šios įmokos kaupiamos kaip pradinis įnašas jau gyvenant savo bute. Kai naudojantis šia paslauga sukaupiamas pradinis įnašas, pasirašoma buto pirkimo sutartis banke.

Šiuo metu "Hanner" paslaugą "Rent2Buy" taiko kvartale "Centro rezidencija". Ši gyvenvietė intensyviai kuriasi dešiniajame Neries krante, buvusio "Žalgirio" stadiono teritorijoje.

Įsigyti būstą – misija įmanoma

Anot NT rinkos ekspertų, tipiniai būsto pirkėjai yra subrendusios ir santaupų jau sukaupusios šeimos, būstą norintys pakeisti asmenys, investiciniais tikslais būstą perkantys, taip pat jauni žmonės, kurie būstą perka su tėvų pagalba.

Būtent pastarajai būsto pirkėjų grupei "Rent2Buy" tinka idealiai, nes padeda būstą įsigyti iš savo pinigų, savarankiškai, juos tiesiog kaupiant kaip pradinį įnašą, jau gyvenant naujuose namuose.

"Jaunas žmogus mieste iš esmės dabar turi dvi alternatyvas – gyventi pas tėvus arba nuomotis būstą, nes įsigyti butą – tikslas, kurį labai apriboja finansinės galimybės. Visi bankai, prieš išduodami paskolą, pirmiausia reikalauja turėti savo 15 proc. dydžio pradinį įnašą, o jį sukaupti jaunam žmogui, kuris dar ir nuomojasi butą, – atrodo itin sudėtinga", – sakė A.Avulis.

Buto pirkėjas gali gyventi savo namuose iškart ir kartu kaupti visų bankų reikalaujamą pradinį paskolos įnašą.

Gyventi miesto centre

"Hanner" dar praėjusiais metais pradėjo gyvenamojo kvartalo "Centro rezidencija" statybas. Nauja gyvenvietė kuriasi sostinės Rinktinės gatvėje, netoli buvusio "Žalgirio" stadiono. Būtent šio projekto antrajame etape kompanija siūlo įsigyti butus naujakuriams su paslauga "Rent2Buy".

Antrame projekto etape statomi trys mūriniai A+ energinės klasės daugiabučiai namai. Kompanija rinkai pasiūlė 133 butus, kurių plotas – nuo 29 iki 85 kvadratinių metrų.

Į projekto "Centro rezidencija" antrąjį etapą kompanija "Hanner" planuoja investuoti 8 mln. eurų, statybas numatoma baigti 2019 m. IV ketvirtį.

"Pirmasis etapas, kurį baigsime šių metų pabaigoje, pasižymėjo dideliu pirkėjų susidomėjimu nuo pat jo plėtros pradžios, jau parduota daugiau nei 90 proc. butų. Antrojo etapo vizija nesikeičia, svarbiausiu lieka kokybės, novatoriškumo ir patogios vietos gyvenimui derinys", – teigė A.Avulis.

Antrojo "Centro rezidencijos" etapo gyventojai gali rinktis iš 118 vietų automobiliui požeminėje aikštelėje. Šiame kvartale bus įrengta uždara teritorija, skirta tik projekto gyventojams, taip pat sukurtos žaliosios zonos, įrengti pasivaikščiojimo takai, terasos pirmojo aukšto gyventojams.

Be remonto rūpesčių

Maždaug kas trečias naujakurys, perkantis butą "Hanner" plėtojamuose namuose, nori jį įsigyti jau visiškai įrengtą – su baigta ir kokybiška apdaila, kuriai suteikiama garantija.

Tokių pirkėjų, kurie buto apdailą patiki plėtotojui, pastaraisiais metais daugėja.

Svarbu tai, kad paslauga "Rent2Buy" apima ne tik buto, bet ir apdailos kainą, todėl perkantieji būstą patiria dar mažiau rūpesčių dėl gyvenimo pradžios naujame būste.

"Žmonės vis labiau brangina savo laiką ir tikrai pastebi, jog nusipirkus jau įrengtą būstą nebereikia rūpintis statybininkų priežiūra ir medžiagų tiekimu. Įdomu tai, kad Lietuva yra viena paskutiniųjų valstybių ES, kur klientai vis dar įsigyja būstus su daline apdaila ir vėliau patys turi rūpintis jų įrengimu, dažnai vėliau dar susiduria ir su neplanuotais sunkumais", – teigė "Hanner" valdybos pirmininkas.

"Hanner" savo naujakuriams siūlo 3 tipų visišką butų įrengimą – kiekvienas pirkėjas gali buto apdailą pasirinkti pagal konkrečius savo poreikius ir įsikelti į namus jau be jokių remonto rūpesčių.


Kaip veikia "Rent2Buy"?

Pirkėjas, dar nesukaupęs pradinio įnašo (15 proc. buto kainos) – išsirenka norimą butą, tada pasirašoma "Rent2Buy" sutartis ir minėta pradinio įnašo suma išskaidoma į įmokas, kurias galima lygiomis dalimis mokėti iki 30 mėnesių. Šios įmokos kaupiamos kaip pradinis įnašas jau gyvenant savo bute. Kai naudojantis šia paslauga sukaupiamas pradinis įnašas, pasirašoma buto pirkimo sutartis banke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Luna

Luna portretas
Skaičiuojam... Butas 80 000e 80 000 - 15% = 68 000 80 000-68 000= 12000pradinis 12 000e pradinis dalinam is 30mėnesiu = 400e i menesi. Nuoma 400e kas menesi ,30mciai menesiu.

Nezabitauskas, aritmetikos bakalauras

Nezabitauskas, aritmetikos bakalauras portretas
Jūrate, galite pati paskaičiuoti. Tarkim, buto kaina yra 60 tūkst., tada 15 proc. kainos - 9 tūkst. Dalom iš 30 mėn. ir gaunam 300 kas mėnesį. Žinoma, tai yra tiktai įmoka pradiniam įnašui sukaupti.

Jūratė

Jūratė portretas
Labai įdomu kokia mėnesio įmoka nuomai tuos 30 mėnesių. Bent jau nuo iki galėtų paminėti. tada žinočiau ar bent jau svajoti verta.....
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių