Quantcast

Kaip elgtis kelyje pamačius automobilių koloną

Iki sekmadienio Vilniuje vyksta aukšto lygio renginiai, kuriuose dalyvauja keli šimtai delegatų ir žurnalistų, tad vilniečiai ir sostinės svečiai gali susidurti su policijos ekipažų lydimomis automobilių kolonomis. Policijos atstovas Ramūnas Matonis tikina, kad eismas sostinėje bus pristabdomas nebent trumpam.

„Mūsų pagrindinis tikslas, kad miesto gyventojai ir svečiai, taip pat atvykę turistai pajustų kuo mažiau nepatogumų, kad miestiečiams nebūtų sutrikdytas įprastas gyvenimo ritmas, todėl eismas visiškai uždarytas nebus. Kai kuriose vietose, lydint kolonas, eismas gali būti tik šiek pristabdomas kelioms akimirkoms“, – teigia R. Matonis.

Paklaustas, kaip vairuotojai turėtų elgtis pamatę artėjančią koloną, policijos atstovas primena kelių eismo taisykles – reikia sustoti dešinėje kelio pusėje ir duoti kelią kolonai. Tai galioja į abi puses važiuojančioms eismo priemonėms.

„Jei yra susidariusi spūstis, vairuotojai turi laikytis kuo arčiau dešinės pusės ir padaryti tam tikrą tunelį, kad kolona galėtų pravažiuoti. Vairuotojai turi būti atidūs – dažnai pastebime, kad jie nesilaiko reikalavimų“, – sako R. Matonis. Vairuotojų jis prašo laikytis policijos pareigūnų nurodymų, jei tokių išgirstų per garsiakalbį, ir pataria stebėti laikinus kelio ženklus.

Policijos atstovo teigimu, garsinių policijos signalų gali pasigirsti, bet policijos ekipažai jų nenaudos nuolat. „Iš tiesų garsiniai signalai yra naudojami tik pravažiuojant sankryžose, jei matoma, kad yra kažkokia labiau įtempta situacija“, – paaiškina R. Matonis.

Didžiausia tikimybė susidurti su automobilių kolona šiomis dienomis yra atkarpoje nuo oro uosto iki Konstitucijos prospekto ir iki centre įsikūrusių valstybinių institucijų. Kolonos bus lydimos ir už Vilniaus ribų – jas gali tekti matyti vietose autostradoje Vilnius–Kaunas bei Vilnius–Ukmergė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių