Quantcast

Kaina Vilniaus baseine verslininkus verčia stvertis už galvų: žmonės nenorės naudotis paslaugomis

  • Teksto dydis:

Dar tik statomam Lazdynų baseinui savivaldybė jau ieško valdytojo. Tačiau verslininkus šokiruoja savivaldybės siūlomos sąlygos, praneša „Info diena“.

Olimpinis baseinas Lazdynuose turėtų būti baigtas dar šiemet. „Mes turėtume prašyti daugiau kaip 100 eurų už kiekvieną takvalandę skaičiuojant takvalandės savikainą, kiek ji mums kainuotų, jei bandytume padengti eksploatacines sąnaudas“, – apie išgirstas sąlygas kalbėjo verslininkas Vitalijus Kuodis.

Tokia kosminė suma susidaro todėl, kad didžiąją dalį laiko baseine paslaugas teiks pati savivaldybė. Baseiną išsinuomavusiems verslininkams liks tik trečdalis laiko, per kurį jie turės ir nuomą savivaldybei sumokėti, ir atlyginimus darbuotojams uždirbti. Ir tai esą būtų mažiausiai komerciškai patraukliu metu. 

Verslininkas sakė, kad kituose šalies baseinuose valanda kainuoja tris ar net keturis kartus mažiau. „Mūsų valdomuose baseinuose Kaune ir Klaipėdoje yra apie 30-40 eurų. Tai yra komercinė kaina“, – sakė V. Kuodis.

Verslininkų prisidėjimo savivaldybė privalo prašyti, nes gavo 16 mln. Europos Sąjungos paramą. „Tam tikra dalimi yra finansuojama baseino statyba. Ir tai yra mūsų įpareigojimas – derinti tiek viešuosius, tiek privačius interesus ir gauti naudą tiek miestui, tiek ir verslui vystyti tą objektą“, – teigė Vilniaus miesto savivaldybės atstovė Agnė Šataitė.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Prasilenkia su rinkos kaina, nes paprastas pilietis nenorės už tokią sumą naudotis tomis paslaugomis. Jiems gali pasirodyti per daug“, – kalbėjo Centrinės projektų valdymo agentūros ekspertė Ieva Dženkauskaitė.

Tokių projektų Vilniuje, kuriuos valdo vietos valdžia, pasidalinusi su verslininkais, nėra. Pavyzdžiui, kitas Vilniuje veikiantis Fabijoniškių baseinas yra valdomas savivaldybės įmonės. Ten viena valanda kainuoja perpus mažiau – 50 eurų.

„Plaukimo bendruomenėje kalbama, kad savivaldybė nėra suinteresuota šito baseino perduoti privačiam valdytojui ir yra suinteresuota padaryti konkursą nepatraukliu“, – spėjo V. Kuodis.

Tai būtų jau antras konkursas ieškant Lazdynų baseino valdytojo. Pirmasis žlugo pristabdžius baseino statybas.

„Matome, kad sąlygos yra pasikeitusios, kad savivaldybė ketina paprašyti 60 proc. laiko viešosioms paslaugoms. Kitaip sakant, savo poreikiams ir nebeplanuoja nieko mokėti koncesininkui“, – akcentavo Centrinės projektų valdymo agentūros ekspertė.

Verslininkas tikisi, kad savivaldybė savo apetitą sumažins. „Savivaldybė turi du pasirinkimus: arba sumažinti viešųjų poreikių valandų skaičių ir taip leisti privačiam valdytojui užsidirbti iš komercinės veiklos, arba ji turėtų mokėti už takvalandes“, – vardijo verslininkas.

„Mes peržiūrėsime šiuos skaičius ir, tikėtina, juos mažinsime. Tačiau pagrindinis principas, kad dalį valandų, dabar negaliu pasakyti konkrečiai, kokią dalį, miestas norės gauti neatlygintinai už tai, kad sumažėja privataus partnerio investicijos į objektą, tai šita dalis nesikeičia“, – pabrėžė Vilniaus miesto savivaldybės atstovė.

Lazdynų baseinas statomas jau penkmetį, planuojama, kad kompleksas duris atverti turėtų šių metų viduryje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Sportas

Sportas portretas
Savivaldybė turi nekartoti Kauno ir Klaipėdos klaidų ir pati valdyti baseiną.Tokius objektus visose šalyse valdo savivalda ar valstybė Kaune ir Klaipėdoje sportininkai ir jjaunimas negali normaliiai treniruotis, beveik neįmanoma orgnizuoti varžybų. Verslininkai jau užsakinėja straipsnius ir kelia vėją,j iems tik savo kišenė rūpi
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių