Quantcast

Ką į EP būtų išsiuntę vilniečiai? (papildyta)

Daugiau nei trečdalis rinkimuose į Europos Parlamentą (EP) balsavusių vilniečių savo balsus atidavė už konservatorių kandidatus. Pirminiais duomenimis, visoje Vilniaus miesto savivaldybėje už šią partiją balsavo 35 proc. rinkėjų. Antroje vietoje sostinėje liko Lietuvos socialdemokratų partija (12,6 proc.), trečioje - Lietuvos lenkų rinkimų akcija (11 proc. balsų).

Suskaičiavus visų 156 apylinkių rinkėjų balsus, paaiškėjo, kad beveik 10 proc. rinkimuose dalyvavusių vilniečių savo balsus atidavė už partiją Tvarka ir teisingumas, beveik tiek pat - už Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdį. Kiek daugiau nei 7 proc. rinkimuose dalyvavusių sostinės gyventojų balsavo už Liberalų ir centro sąjungą. Kitos partijos Vilniuje surinko mažiau nei 5 proc. rinkėjų balsų, kurie būtini partijai, kad ši gautų nors vieną mandatą, todėl jei būtų vilniečių valia, kitos partijos į Europos Parlamentą nepatektų.

Negalutiniais duomenimis, sostinėje rinkėjų aktyvumas buvo šiek tiek didesnis nei visoje Lietuvoje - savo valią Vilniuje pareiškė kiek daugiau nei penktadalis (22,48 proc.) rinkimų teisę turinčių miestiečių. Iš viso EP rinkimuose, preliminariais duomenimis, dalyvavo 20,91 proc. balsuoti galinčių šalies piliečių.

Portalas primena, kad visoje šalyje vykusiuose rinkimuose į EP, daugiausia mandatų iškovojo Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai. Negalutiniais duomenimis, jiems turėtų atitekti 4 vietos EP. Tris atstovus į EP galės siųsti socialdemokratai, 2 - Tvarkos ir teisingumo partijai, po 1 mandatą atiteks Darbo partijai, Lietuvos lenkų rinkimų akcijai bei Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdžiui.


Šiame straipsnyje: ep rinkimaiaktyvumas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių