Quantcast

J.Imbrasas - bedarbis

Dvivaldystė Vilniuje truko vos vieną dieną. Juozas Imbrasas, regis, pripažino, kad buvo nuverstas ir ketvirtadienį paskelbė paliekąs mero postą Viliui Navickui, o pats su Tvarkos ir teisingumo partijos frakcija pasitraukiąs į opoziciją. Esą taip savivaldybėje bus išvengta destrukcijos, nekenks normaliam darbui.

„Darbuotojams tikrai nelengva šioje situacijoje. Jie nežino, pas kurį merą dabar bėgti. Todėl rytoj ryte perduosiu V.Navickui kabinetą, atiduosiu raktus gerus. Šiandien negalėjau to padaryti, nes ruošėme ir derinome dokumentus teismui, juos įregistruosime rytoj (šiandien - red. past). Mes trečiadienį vykusiame tarybos posėdyje užfiksavome daug pažeidimų, todėl juos skundžiame teismui. Aš jaučiuosi nesulaužytas, jaučiuosi teisus“, - tikino J.Imbrasas.

Pasitraukdamas į opoziciją politikas pabrėžė, kad, jo nuomone, naujoji valdžia nesugebės atsispirti verslo struktūrų, o ypač koncerno „Rubicon group“ daromam spaudimui. Esą per šiuos dvejus metus jis pats ir jo komanda įnirtingai kovojo su godumo ribų neturinčiais verslininkais. Spaudimas buvo daromas dėl atliekų deginimo gamyklos projektavimo ir statybos, šildymo tiekimo ir reguliavimo, atliekų tvarkymo ir kitų klausimų.

„Aš šiandien ne kartą pavadinau naują savivaldybės politinį darinį 2K+R (Kirkilas, Kubilius, Rubikonas – red. past.). Paskutiniu metu iš R patyrėme labai didelį spaudimą, kad priimtume sprendimus, jie grasino, kad antraip pereis į kitą pusę (opoziciją – red. past). Bet R to nedarė, kol socialdemokratai neperėjo į tą pačią pusę. Tačiau mes būsime aktyvi opozicija, ir visiems Vilniui nenaudingiems sprendimams priešinsimės“, - žadėjo J.Imbrasas.

Po konferencijos buvusio mero komanda taip pat pasitraukė iš užimamų pareigų ir kaip ženklą J.Imbrasui grąžino vardinius savivaldybės leidimus. Kortelę pasiliko tik buvęs vicemeras A.Liudkovski, vis dar einantis Vilniaus tarybos nario pareigas.

Palikęs mero kabinetą J.Imbrasas taps bedarbiu. Politikas atsisakė spalį laimėto Seimo nario mandato, taigi kol kas neaišku, kur dabar ves J.Imbraso kelias.

Portalas rašė, kaip šįryt į darbą atėję du merai neišsiteko viename kabinete. Senasis meras J.Imbrasas užsirakino savo buveinėje, tad naujajam vadovui Viliui Navickui teko posėdžiauti aukštu žemiau.

Vėliau tęsiantis dviprasmiškai situacijai Vilniaus miesto savivaldybėje,  trikdžiai pastebėti ir savivaldybės internetinėje svetainėje, o savivaldybės IT skyrius užblokavo nuverstojo Vilniaus mero patarėjo Audriaus Gelžinio elektroninio pašto dėžutę.

Galų gale po pietų merų keliai išsiskyrė. Naujasis miesto vadovas išskubėjo įteikti apdovanojimą maestro Sauliui Sondeckiui, o senasis, surengęs spaudos konferenciją, pareiškė pasitraukiantis iš mero posto.

J.Imbrasas Vilniaus miestui vadovavo nuo 2007 metų balandžio mėnesio.


Šiame straipsnyje: ImbrasasNavickasinterpeliacija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių