Quantcast

Jazzu prisipažino, kaip neapykanta sportui virto meile

Šeštadienį Vingio parke praeivių žvilgsnius traukė grupė sportuojančių moterų ir merginų, tarp kurių prakaitą liejo ir atlikėja Justė Arlauskaitė-Jazzu. Ji prisideda prie „AVON moterų bėgimo“, kuris vyks birželio 16 dieną Vilniaus Vingio parke, organizatorių iniciatyvos skatinti moteris būti aktyviomis ir rūpintis savo sveikata.

Atlikėjos grafikas šiuo metu labai įtemptas – koncertai, solinio albumo įrašai, kelionės, tačiau Jazzu išmoko planuoti savo laiką taip, kad jos dienotvarkėje liktų laiko ir sportui.

„Iš pradžių būdavo sunku rasti tam laiko, o dabar, kur bebūčiau, visuomet susirandu parką, kuriame galiu pabėgioti. Nemėgstu bėgti sporto salėje, ant bėgimo takelio, kai nematau aiškaus tikslo. Man patinka grynas oras, gamta, besikeičiantys vaizdai. Bėgdama pravėdinu galvą, pailsiu, be to sportas labai padeda ir scenoje. Jau įvertinau jo naudą – jaučiuosi energingesnė, žvalesnė, galiu vilkėti mėgstamomis suknelėmis ir man jos tinka“, – sporto privalumus vardijo Jazzu.

Į treniruotę atvyko ir jos asmeninis treneris, kūno rengybos specialistas, Arnoldo Schwarzeneggerio turnyro „Arnold Classic“ bronzos medalininkas Paulius Ratkevičius. Jis moterims demonstravo kaip taisyklingai atlikti ypač efektyvius pratimus sėdmenims.

Pusmetį per metus Ispanijoje dirbantis treneris sako pastebėjęs, kad Lietuvoje žmonės savo aktyvumu sparčiai vejasi ispanus.

„Lietuvoje pastebiu vis labiau augantį sporto kultą ir dėl to labai džiaugiuosi. Vis daugiau žmonių domisi sveiku gyvenimo būdu, mityba. Jei ir toliau tokiais tempais viskas rutuliosis, per porą metų pasieksime Vakarų šalių lygį. Daug laiko praleidžiu Ispanijoje, ten sportuoja labai didelė žmonių dalis, tiek vakare, tiek ryte, parkai pilni sportininkų. Tikiuosi, kad ir lietuviai po kelerių metų galės vadinti save aktyviai sportuojančia tauta“, – vylėsi P.Ratkevičius.

Pasak jo, pradėjus treniruotis ir užsibrėžus tikslą, svarbiausia – nesustoti. Geriausiai sportuoti motyvuoja, jei žmonės susiranda grupę bendraminčių ar tai daro su draugų, trenerių pagalba. Palaikymas ir paskatinimas ateiti į treniruotę, ypač naujokams, yra labai reikalingas. Šiems trenerio žodžiams pritaria ir Jazzu.

„Buvo laikas, kai esu sakiusi, kad nekenčiu sporto, bet susipažinau su treneriu Pauliumi ir viskas pasikeitė. Pamačiau kitą sporto pusę ir, svarbiausia, rezultatus, kurie mane džiugina. Supratau, kad sportas – tai laikas sau ir sportuoju tik dėl savęs. O laiko sau visada galima rasti, svarbiausia – netingėti“, – sako atlikėja.

Nemokamos treniruotės prie Vilniaus Vingio parko estrados vyksta kiekvieną šeštadienį 12 valandą. Kaskart sportininkėms mėgėjoms treniruotes veda ir naujų pratimų moko vis kiti patyrę treneriai. Treniruočių tikslas – paskatinti moteris sportuoti ir birželio 16 dieną pasitikrinti savo jėgas „AVON moterų bėgime“.

Bėgikės galės pasirinktinai įveikti 3,5 km arba 7 km distanciją, o mažieji bėgikai – pamiklinti kojas 500 metrų bėgime. Tik moterims skirto bėgimo tikslas – priminti apie krūties vėžio profilaktikos ir savitikros svarbą bei parodyti solidarumą moterims, sergančioms krūties vėžiu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių