Quantcast

Jaunimo dienas Vilniuje užgožė Tautų mugė

Šeštadienio vidurdienį Sereikiškių parke laukto jaunuolių antplūdžio nebuvo nė kvapo. Težiojėjo tuščios organizatorių palapinės. Mat didysis šurmulys virė Gedimino prospekte, Tautų mugėje.

Diena Lietuvos jaunimui

Lietuvos jaunimo organizacijų taryba (LiJOT) kartu su įvairių miestų jaunimo organizacijomis šeštadienį kvietė visos Lietuvos bendraamžius burtis į šventę „Kodas: JAU.09.19”. Renginiai organizuoti ne tik Vilniuje, bet ir Klaipėdoje, Rokiškyje, Jonavoje ir Naujojoje Akmenėje.

Sostinėje jaunuoliai turėjo burtis Sereikiškių parke nuo 12 val. Jiems žadėta suorganizuoti įvairiausių veiklų, pradedant šokių bei kovos menų pamokomis, žonglierių triukais, grafiti ir filmų peržiūromis, baigiant įvairiausiomis diskusijomis bei debatais. Vakare Sereikiškių parke turėjo nugriaudėti DJ’ų grupės “Pionieriai” koncertas.

„Šio renginio tikslas – kad čia atėjęs jaunas žmogus galėtų ne tik pamatyti, išgirsti, bet ir išmokti ką nors naujo, susipažinti su jaunimu, kuris aktyviai dalyvauja visuomeninėje veikloje ar įvairiuose sporto, meno, mokslo būreliuose ir gali savo įgūdžius bei žinias perduoti kitiems. Galų gale – tai galimybė tiesiog smagiai praleisti rudens savaitgalį“, - rašoma LiJOT išplatintame pranešime spaudai.

Nurungė kiti renginiai


Tačiau tiek vidurdienį, tiek gerokai po jo, apie 15 val. Sereikiškių parkas šeštadienį buvo apytuštis. Išskyrus organizatorius, renginio dalyvius, kurie pastatė nediduką palapinių miestelį, ir mamų, parke stumdančių vežimus su kūdikiais, daugiau nieko nebuvo.

Greta organizatorių palapinės besisukinėjantis jaunimas skėsčiojo rankomis: deja, už kelių žingsnių Gedimino prospekte vyksta Tautų mugė. Visi miestiečiai ten. Tačiau jaunuoliai vylėsi, kad baigiantis mugei minia iš Gedimino prospekto patrauks į Sereikiškių parką. Mat po valandos planuota pradėti Flamenko šokėjų pasirodymą, vakare numatytas koncertas. Tačiau Sereikiškių parko išjudinti organizatoriams taip ir nepavyko.

Greta tautų mugės Vilniuje vyko ir daugiau renginių. Tą patį vakarą, 20-22 val. vilniečiai būriavosi prie Karaliaus Mindaugo tilto švęsti rudens lygiadienio. Vilniaus miesto moksleiviai ir studentai iš žvakių išdėstė ir uždegė Gedimino stulpų, Vilko pėdų ir XIV amžiaus apeiginio kirvelio ženklus. Krantinėje su ugnimi šoko Vilniaus fakyrų klubo nariai, Neries upe buvo plukdomos kompozicijos: liepsnojančių strėlių lietus virš Neries, kuris simbolizavo Gedimino medžioklę, lizde šokantis fakyras - žynio Lizdeikos simbolis, ir šviečiantys Vilniaus bokštų paveikslai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių