Quantcast

Jau 40 metų Vilniuje pavasaris įsibėgėja su FiDi (programa)

Antradienį 18val. Vilniaus universiteto Fizikos fakultete, Saulėtekio al. 9, ūš renginys „Fizikos istorija gyvai“. Jame studentams ir žiniasklaidos atstovams bus pristatyti įdomiausi FiDi istorijos įvykiai.

Pirmosios FiDi organizatorius Vitas Mačiulis prisimena, kad nuo pat pirmosios Fiziko dienos ji buvo įvairialypė, į jokį kitą tuometinį studentų renginį nepanaši, pilna neįprastos sovietmečiui egzotikos: Mis Fizika rinkimai, mėgėjiškų filmų festivalis, kefyro greitojo gėrimo turnyras, fizikų vokalinis – instrumentinis ansamblis „Vienuoliai“.

Visa tai prasidėjo pirmojoje FiDi, išaugo į fizikų spektaklius, Diną Zaurą ir jį lydinčias eisenas su ilgiausiais studentų pilnais sunkvežimiais, kranais, gaisrinėmis ir greitosios pagalbos mašinomis, malūnsparnių nusileidimais FiDi teritorijoje, dviračiu gaminama pratekančia elektra įkaitintomis dešrelėmis, didžiausiais pasaulyje šachmatais, FiDi banku, jo emituotomis vertingomis monetomis ir daugybe kitos egzotikos.

„Studentų kartos keičiasi, todėl kiekvienais metais FiDi vis kitokia. Bet vienas dalykas nekinta – jau 40 metų neateina į Vilnių pavasaris be FiDi“, - sakė V.Mačiulis.

Fiziko diena – tai ilgiausias tradicijas turinti studentiška šventė Lietuvoje. Gimusiai 1969-taisiais, jai šiemet sukanka 40 metų. FiDi jubiliejų pasitiks su tradiciniu Dinu Zauru ir koncertu Vilniaus sporto rūmuose.

Visą savaitę iki FiDi vyks ir kiti įvairūs renginiai: humoristinė studentų konferencija „Juzikas“, fizikos studentų meno paroda, bus rodoma FiDi TV, gros FiDi radijas.

Programa:
Balandžio 4d., kaip ir kiekvienų metų pirmąjį balandžio šeštadienį, įvyks pagrindiniai renginiai:
* 10 val. – jubiliejinės šventės atidarymas Saulėtekyje prie Fizikos fakulteto. Numatoma, kad sveikinimo kalbą tars LR Premjeras A. Kubilius. Prie Fizikos fakulteto įsikūrusiame „Fizlende“ bus galima apsilankyti tradiciniuose (kerzo mėtymas, filologių kampelis, kaiušiasvydis) ir niekur nematytuose atrakcionuose (trimatis futbolas, rungtis „išmaudyk fuksą“, šaudymas iš specialiai šiems metams sukurto didžiulio ir galingo prietaiso – bulviašaudžio). Vaikai galės žaisti didžiuliame kartoniniame labirinte.
* 12 val. Fizikos fakultete vyks visų fizikų laidų susitikimas.
* 15 val. Iš „Fizlendo“ 32-ąjį kartą pas filologes keliaus atsinaujinęs Dinas Zauras, o paskui jį – eisena, kurios metu laukia šventės organizatorių kol kas neišduodami siurprizai ir netradicinės transporto priemonės. 16val numatoma eisena Gedimino pr.
* 19 val. trijose scenose vyks koncertas jau beveik pamirštuose Vilniaus koncertų ir sporto rūmuose, kuriuos gyvenimui prikels BIX, Spički, Naktinė Pufaika, Siela, TWNKL, Anbo, Mountainside, Atika ir didžėjai Komka, Fresh-T, Endis, DOT, Nostra.


Šiame straipsnyje: fidifiziko dienaVU

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių