Quantcast

J. Bidenui ir jo administracijai skirti šarvuoti automobiliai – jau Vilniuje (nuotraukos)

  • Teksto dydis:

Artėjant NATO viršūnių susitikimui, šeštadienį į Vilnių atgabenti Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentui Joe Bidenui ir jo administracijai skirti šarvuoti automobiliai.

Kaip teigiama, šarvuotos transporto priemonės buvo atskraidintos „C-17 Globemaster“ lėktuvais. Pajudėję iš Vilniaus oro uosto, automobiliai sustojo artimiausioje degalinėje pasipildyti degalų atsargas.

Scanpix nuotr.

Pats J. Bidenas į Vilnių atvyks pirmadienį.

Prezidentas Gitanas Nausėda tą dieną planuoja su JAV vadovu trumpam susitikti Vilniaus oro uoste, o antradienį numatoma oficiali Amerikos prezidento pasveikinimo ceremonija Prezidentūros kieme.

Vėliau Lietuvos ir JAV vadovai dvišaliame susitikime aptars paramą Ukrainai, NATO rytinio flango stiprinimo priemones, atsaką į Baltarusijos remiamą Rusijos karinę agresiją prieš Ukrainą, šeštadienį informavo Prezidentūra.

Trečiadienį G. Nausėda dalyvaus specialiame renginyje Vilniaus universiteto Didžiajame kieme, kur J. Bidenas kreipsis į Lietuvos žmones.

Kaip skelbėme anksčiau, J. Bidenas viešą kalbą sakys trečiadienį, liepos 12 d., Vilniaus universitete, pasibaigus NATO viršūnių susitikimui.

„Esu sujaudintas ir visai nesistebiu, kad prezidentas Bidenas pasirinko kreiptis į lietuvius šiuo svarbiu metu, nes Vilniuje vyksta NATO viršūnių susitikimas. Lietuva yra artima sąjungininkė ir partnerė, o ryšys tarp mūsų šalių yra stipresnis nei bet kada. Nekantrauju dalyvauti šiame istoriniame įvykyje kartu su Lietuvos žmonėmis“, – pranešime teigė JAV ambasadorius Robertas S. Gilchristas.

Kadangi vietų skaičius ribotas, į renginį bus įleisti tie, kas atvyks pirmesni.

NATO viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

neskubedami

neskubedami portretas
barku barku barku lietai

tai

tai portretas
ar tik nebus tai biorobotai kad sukeltu sumaisti priespriesai ir kad ta imtusi klaidingu veiksmu nes sis artistynis genocidas ta parodo su jt sefu liuciperbergu kurio 1 bergas cia isiremines parodo sios kompanijos siekius ir tikslus z=0

Musiau

Musiau portretas
RPG 7 atlaikytu fifti-fifti.O kaip KORNETA?
VISI KOMENTARAI 28

Galerijos

Daugiau straipsnių