Quantcast

Įvyko tradiciniai „Metų gausios šeimos“ apdovanojimai

Vilniaus mokytojų namų kiemelis šeštadienio vidurdienį prigužėjo gausių šeimų narių. Maždaug 70 šeimų iš visos Lietuvos atvyko į ketvirtus metus rengiamą „Metų gausios šeimos“ šventę, kurios metu paaiškėjo konkurso nugalėtojai.

Šiemet sėkmė šypsojosi plungiškiams – ten gyvenančios šeimos užėmė pirmas dvi prizines vietas. „Metų gausios šeimos“ titulas atiteko Linos ir Viktoro Jankauskų šeimai, auginančiai penkis vaikus. Originaliu prisistatymu pasižymėjusi šeima sakė mėgstanti viską daryti kartu – keliauti, tvarkyti aplinką ir kitaip pramogauti. Meniškos sielos vaikus auginantys tėvai džiaugiasi, kad didelė šeima jiems garantuoja ne rūpesčius, o nuolatinę pagalbą.

Antroji vieta skirta Romos ir Stasio Pudžmių šeimai, kuri augina septynias atžalas. Pudžmiai užsiima nedideliu verslu, ūkininkauja ir vieną po kito renka įvairius apdovanojimus – pernai socialinės apsaugos ir darbo ministras juos apdovanojo kaip vieną geriausių šeimų, kiek anksčiau šeima gavo padėką už pavyzdingai tvarkomą sodybą.

Trečioji vieta atiteko Mikalauskų šeimai iš Panevėžio, kurioje auga aštuoni vaikai. Jų tėvai išsiskyrę, tad šiuo metu vaikus augina viena mama. Trys šeimos vaikai jau išleisti į mokslus, o jaunesnieji aktyviai lanko įvairius meno ir mokslo būrelius. Organizatorių teigimu, ši šeimyna – stiprybės, brandos ir atsidavimo pavyzdys.

Į šauniausios šeimos titulą galėjo pretenduoti visos Lietuvos šeimos, turinčios tris ir daugiau atžalų. Pasak konkursą organizuojančios Lietuvos gausių šeimų asociacijos vadovės Angelės Kostogrizienės, šiemet sulaukta keliolikos šeimų paraiškų. Esą norėtųsi jų sulaukti daugiau, tačiau šeimos kažkodėl kuklinasi. O apskritai šis apdovanojimas, anot asociacijos vadovės, – būdas pareikšti pagarbą gausioms, darnioms ir stiprioms šeimoms.

„Apdovanodami „Metų gausią šeimą“ skatiname dideles šeimas didžiuotis savimi, toliau augti ir rodyti pavyzdį visuomenei. Tai yra didelė vertybė, kurią siekiame ne tik įvertinti, bet ir skleisti kitiems“, - sakė A.Kostogrizienė.

Be to, organizatorių teigimu, šis renginys – tai socialinė iniciatyva atkreipti dėmesį į pavyzdingas gausias Lietuvos šeimas ir skatinti visuomenę ne tik kurti šeimas, bet ir auginti daugiau vaikų.

Konkurse norėjusios dalyvauti šeimos turėjo atsiųsti aprašymus, kuriuose atsispindėtų šeimos išskirtinumas, darna, pagarba ir meilė, įvairūs pasiekimai, visuomenei naudinga veikla.

Po apdovanojimų visų šeimų laukė pramogos: koncertavo Artūro Noviko džiazo mokyklos jaunieji dainininkai, vyko žonglierių pasirodymas, šeimos kūrė savo herbus, o vėliau buvo pakviestos pasivaikščioti specialiai šventei sudarytais istoriniais maršrutais po Vilniaus senamiestį.


Šiame straipsnyje: gausi šeimašeima

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių