Quantcast

Įvardijo Vilniaus vietas, kurios užsikimš nuo spūsčių: toliau bus tik blogiau

Banko „Luminor“ vyriausiasis ekonomistas Žygimantas Mauricas sako, kad spūstys Vilniaus mieste susiformuoja dėl neišvystytos infrastruktūros.

„Jeigu yra mokinių atostogos, tai spūsčių praktiškai nebūna. Tai klausimas, kodėl? Atsakymas paprastas. Nes Vilnius eilę metų plėtėsi ir toliau yra ne tik plečiamas, bet ir tankinamas tam tikruose rajonuose, tačiau infrastruktūra vėluoja, ypatingai į mokyklas ir darželius. Atitinkamai mamos, tėveliai vežioja vaikus į mokyklas. Manau, kad tai yra pagrindinė spūsčių priežastis“, – Eltai teigė ekonomistas.

Anot jo, nors Vilniuje ir yra du aplinkkeliai, tačiau iki jų miesto gatvėmis sudėtinga nuvažiuoti.

„Kiti dalykai, tai ir viešojo transporto, ir kelių infrastruktūra. Labai akcentuojamos investicijos į dviračių takus, bet į magistralinius kelius reikėtų taip pat investuoti. Ir investuoti pakankamai apgalvotai į priekį kelis žingsnius, o ne taip, kaip daroma Vilniuje. (...) Didžioji dalis magistralinių gatvių neveda į aplinkkelius, o veda kažkur kitur. (...) Visiškai buvo daroma atvirkščiai, lyg ir neplanuojant, kad kada nors tas aplinkkelis bus. Tokios planavimo klaidos sukelia kamščius“, – sakė Ž. Mauricas.

Ekonomistas taip pat įvardijo, kokios vietos Vilniuje, jo nuomone, dėl spūsčių ateityje labiausiai nukentės.

Tik laiko klausimas, kada užsikimš visos šios arterijos ir bus nepravažiuojamos.

„Galiu pasakyti, koks kamštis bus milžiniškas ir didės ateityje – tai Olandų gatvėje, Antakalnio, Žirmūnų žieduose. Todėl, kad miestas plečiasi į pietus, bet transporto infrastruktūra nėra atitinkamai plečiama. Tik laiko klausimas, kada užsikimš visos šios arterijos ir bus nepravažiuojamos“, – Eltai teigė jis.

Kaip ELTA jau rašė, penktadienį Vilniaus vicemeras Vytautas Mitalas sakė, kad didžiųjų šalies miestų savivaldybės siekia kai kuriose vietose sugrąžinti papildomas šviesoforų lenteles su žalia rodykle, nes jų pašalinimas, esą, eismo situacijos nepagerino, o kai kuriose vietose ją pablogino.

Susisiekimo ministrui Jaroslavui Narkevičiui paskelbus, kad „žalios rodyklės” galėtų būti kuriam laikui sugrąžintos, Vilniaus meras Remigijus Šimašius sakė, kad savivaldybė prašo ne nukelti sprendimą, bet galimybės savarankiškai dėl jų nuspręsti. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ruta

Ruta portretas
Vilniaus meras turėjo 6 metus pasirengti pokyčiams, Kaunas atliko reikiamus pakeitimus, tai dabar mero įprasta taktika kaltinti kitus, o ne prisipažinti klydus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių