Quantcast

Įtariama, kad „moksliukų“ baseine vaikas užsikrėtė legionelioze

Visuomenės sveikatos centras ieško moters, kurios mokyklinio amžiaus vaikas neseniai persirgo legionelioze. Mažametis šiuo metu jau išleistas iš ligoninės. Įtariama, kad ligą vaikas galėjo „pasigauti“ iš uždaryto Lietuvos vaikų ir jaunimo centro baseino, kurį šis lankė.

„Kol kas nežinome, kur vaikas tiksliai užsikrėtė, tačiau jam patvirtintas legioneliozės atvejis.  Žinome, kad vaikas minėtą baseiną lankė“, -pasakojo Vilniaus visuomenės sveikatos centro Užkrečiamųjų ligų profilaktikos ir kontrolės skyriaus vedėja Giedrė Aleksienė. Pašnekovė pasakojo, kad nustatyti konkrečiai iš kurios vietos yra užsikrečiama legionelioze sunku, tačiau įmanoma. „Jei paimamas bakterijos mėginys ir atliekami histologiniai tyrimai, nustatyti galima, tačiau ne šimtu procentų tikslumu, - teigė specialistė. – Įtarti, kad vaikas užsikrėtė Lietuvos vaikų ir jaunimo centro baseine galime, nes būtent dėl šios rūšies bakterijų baseinas ir buvo uždarytas.

G.Aleksienė teigė, kad legioneliozės keliamas pavojus priklauso nuo žmogaus imuninės sistemos. „Jei žmogaus imunitetas silpnas, ši liga labai pavojinga. Paprastai ji pasireiškia plaučių uždegimu, karščiavimu. Ši liga gana retai nustatoma, nes gydoma tiesiog kaip plaučių uždegimas“, - aiškino Vilniaus visuomenės sveikatos centro darbuotoja.

Jau nuo vasario pradžios Lietuvos vaikų ir jaunimo centre įsikūręs baseinas uždarytas. Jame atliekami darbai, kuriais privaloma pašalinti aptiktas legionelės bakterijas baseino vandentiekio sistemoje.

Visuomenės sveikatos centro darbuotojai teigia, kad baseinas per artimiausią savaitę durų neatidarys. Kol kas laukiama atsakymo apie tiriamų vandens mėginių sudėtį.




NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių