Quantcast

„iTaksi“ – vaizdo kameros, taksometras, planšetiniai kompiuteriai

Vaizdo kameros, specialūs jutikliai keleivio sėdynėse, taksometras ir planšetiniai kompiuteriai. Visa tai neatsiejama modernaus taksi automobilio dalis ir toks automobilis – ne svajonė, o realybė.

Naujausia įranga ir elektroninėmis naujovėmis aprūpintas “iTaksi” automobilis buvo pristatytas prie sostinės televizijos bokšto. Vienas iš jo kūrėjų įmonės „Altas“ vadovas Rolandas Gudelis teigė, kad šiame automobilyje sumontuota pati naujausia ir pažangiausia įranga, kurios tikslas garantuoti keleivio saugumą, atsiskaitymų už važiavimą skaidrumą, sąžiningą taksi darbuotojų veiklą.

Kainuos 5 tūkst. litų

„Taip pat šios naujovės turėtų gerokai sumažinti taksi įmonių išlaidas. Kadangi kompiuterizuota technika pati parinks, kuris automobilis yra arčiausiai kliento, bus taupomas kuras. Taip pat bus kaupiama kelionių statistika, kurią analizuojant galima bus imtis tam tikrų permainų“, - teigė R.Gudelis.

Automobilyje taip pat įrengti planšetiniai kompiuteriai keleiviams. Jų pagalba taksi klientas galės naršyti internete, surasti informacijos apie miestą, savo maršrutą. Automobilyje įdiegtas interneto ryšys taip pat reikalingas užsakymų priėmimui ir vykdymui.

„Žinoma šis automobilis yra sukomplektuotas visomis įmanomomis naujovėmis, tačiau ne visos jos yra privalomos. Pavyzdžiui, planšetiniais kompiuteriais keleiviams galėtų pasirūpinti reklama taksi automobiliuose suinteresuotos įmonės. O būtiniausia įranga, paversianti taksi protingu automobiliu, kainuotų apie 5 tūkst. litų“, - teigė R.Gudelis.

Važinėja 15 automobilių

Išsikviesti naująjį taksi galima bus ne tik tradiciškai – telefonu, tačiau ir trumpąja SMS žinute ir internetu. Individualios įmonės „Oryo“ vadovas ir vienas iš „protingojo taksi“ pradininkų Lietuvoje Andrius Norkaitis portalui diena.lt pasakojo, kad jau šiuo metu sostinės gatvėmis rieda taksi automobiliai, kuriuos galima išsikviesti mobiliuoju telefonu.

„Vilniuje pradėjome savo veiklą prieš kelias savaites ir jau yra 15, daugiausia individualiai dirbančių, taksi vairuotojų, kuriuos galima išsikviesti trumpąja žinute“, - teigė A.Norkaitis.

Pasak pašnekovo, tiek taksi vairuotojui, tiek klientui norint naudotis šią paslauga tereikia įdiegti savo planšetiniame kompiuteryje ar išmaniajame telefone specialią įrangą ir pradėti sėkmingai naudotis paslauga.

„Tai ką siūlome mes - pirmieji žingsniai link to automobilio, kuris pristatytas šiandien. Ir aš tikiu, kad artimiausiu metu Vilnius be šios sistemos neapsieis“, - pabrėžė A.Norkaitis.


Šiame straipsnyje: itaksitaksi

NAUJAUSI KOMENTARAI

taksi

taksi portretas
As pasiulyciau dar gumine moteri

skeptikas

skeptikas portretas
Sudauzys pijokai plansetinius kompiuterius ir baigsis projektas

taksometru meistras

taksometru meistras portretas
Parodykit nors viena pasaulio valstybe kuri irengineja tokias nesamones? Garantuoju nerasit...
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių