Quantcast

Išvykoms gamtoje – kelionės paspirtuku

  • Teksto dydis:

Artėjant vasarai ir vis daugiau laiko praleidžiant lauke, daugelis šeimų sugalvoja tam tikras bendras pramogas kaip stovyklavimas, plaukimas baidarėmis, važinėjimas dviračiais. Jau ne pirmus metus dar viena ypač populiari šeimų pramoga – važinėjimas elektriniais paspirtukais.

Šiai transporto priemonei vis populiarėjant, jų gamintojai įdiegia naujas funkcijas, garantuojančias paprastesnį ir sklandesnį važiavimą. Jeigu ir jūs norite šią pramogą įtraukti į savo šeimos laisvalaikį, šiame puslapyje galite sužinoti daugiau informacijos apie brangesnių pirkinių finansavimą.

Pastebima, kad elektriniai paspirtukai yra populiarūs dėl savo kompaktiškumo: lengvai sulankstomi puikiai telpa į automobilio bagažinę ar yra nesunkiai gabenami traukiniais, autobusais. Paspirtukų rinkoje yra įvairių: skirtingų dydžių, galingumų, spalvų, todėl kiekvienas norintis nesunkiai gali išsirinkti sau labiausiai patinkantį ir tinkantį paspirtuką. Tačiau į ką svarbu atkreipti dėmesį, norint įsigyti kokybišką ir patvarų elektrinį paspirtuką?

Pranešimo autorių nuotr.

Kuo skiriasi vaikiški ir suaugusiems skirti paspirtukai?

Suaugusiems skirtuose paspirtukuose galima išvystyti didesnį greitį, kadangi jie turi didesnį galingumą lyginant su gaminamiems vaikams. Nors vaikiški paspirtukai nėra tokie galingi, tačiau kartu keliaujantys suaugusieji prie važiuojančių vaikų gali puikiai prisitaikyti ir tokiu būdu išvengti galimų nemalonių situacijų.

Kadangi suaugusieji elektrinį paspirtuką dažnai naudoja ne tik laisvalaikiu, bet ir kasdieną, keliaujant į darbą ar kitą reikiamą nuvykti tašką, šie gaminami galintys išlaikyti didesnę apkrovą bei ypač aukšto lygio patikimumo. Tai yra svarbu norint riedėti manevringai ir greitai pasiekti kelionės tikslą. Taip pat pastebimas ir dizaino skirtumas: vaikams skirti paspirtukai dažniau gaminami spalvoti, tuo tarpu suaugusieji perka klasikinio stiliaus, solidžius, dažniausiai juodos spalvos elektrinius paspirtukus.

Kaip išsirinkti?

Renkantis paspirtukus tiek vaikams, tiek suaugusiems, svarbu atsižvelgti į jų techninius parametrus. Vienas pagrindinių – kokį atstumą gali įveikti paspirtukas, būdamas pilnai įkrautas. Dažniausiai rinkoje pastebimi suaugusiems 150 kilometrų atstumą galintys įveikti paspirtukai, todėl jeigu jums svarbu kuo ilgesnis baterijos išsilaikymas, atkreipkite į tai dėmesį. Taip pat verta įvertinti, kokia didžiausia transporto priemonės galima apkrova, ypač, jeigu paspirtukų ieškote vaikams. Šiems augant, natūralu, kad didėja jų svoris, todėl verta rinktis didesnę apkrovą išlaikančius paspirtukus.

Elektriniai paspirtukai turi variklį, kurio galingumas siekia nuo 100 iki 5400 W. Pastebima, jog didžiausios variklio galios paspirtuką renkasi suaugę, kurie planuoja ilgesnes bei kasdienes keliones. Jeigu ieškote šio pirkinio tik laisvalaikio praleidimui šeimoje, jums gali tikti iki 2500 W variklio galingumo paspirtukas. Nuo esamo variklio galingumo priklauso, kokį greitį transporto priemonė gali išvystyti. Šie skaičiai varijuoja nuo 10 iki 85km/val. Specialistai rekomenduoja perkant paspirtukus vaikams nesirinkti maksimalų greitį galinčios išvystyti priemonės. Tai padės mažuosius šeimos gyventojus apsaugoti nuo pernelyg intensyvaus keliavimo.

Saugumas – ypač svarbu

Dairantis elektrinio paspirtuko taip pat atkreipkite dėmesį ar šis turi žibintus. Tiesa, žibintus galima įsigyti ir atskirai, tačiau jau esantys komplektacijoje dažniau tampa patikimesniu sprendimu. Žibintai ne tik laikosi kokybiškai, bet ir yra pagaminti pagal specialius reikalavimus. Taip pat verta ieškoti ekraną turinčio paspirtuko, kuriame aiškiai matysite, kiek baterijos jau yra sunaudota, koks yra jūsų greitis, nuvažiuotas atstumas ir pan.

Vairo reguliavimas – dar viena naudinga savybė, ypač jei transporto priemone dalinatės su namiškiais. Nors išvardintas funkcijas turintys paspirtukai gali kainuoti brangiau, tačiau jie tampa praktišku, kokybišku ir naudojamu pirkiniu, džiuginančiu šiltuoju metų sezonu. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
o kur su juo nuvarysi,misko smeletais keliais nevaziuos,o beto ilgai akumas nelaiko jei svoris didesnis, jau geriau dviratis,nereik jokiu batareiku,vaziuoja beveik per visus kelius
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių