Quantcast

Į Lietuvą sugrįžusius Europos vicečempionus pasitiko minios gerbėjų ir šalies vadovai

Lietuva – krepšinio šalis. Tai neabejotinai įrodė susirinkusi ištikimiausių krepšinio gerbėjų minia sostinės Rotušės aikštėje. Prieš 18 val. čia atvyko Europos čempionate Slovėnijoje sidabro medalius iškovojusi Lietuvos rinktinė.

Lietuva – krepšinio šalis. Tai neabejotinai įrodė susirinkusi ištikimiausių krepšinio gerbėjų minia sostinės Rotušės aikštėje. Prieš 18 val. čia atvyko Europos čempionate Slovėnijoje sidabro medalius iškovojusi Lietuvos rinktinė.

Pirmadienio pavakarę 17 val.  į Vilnių iš Slovėnijos grįžo Lietuvos rinktinė, Europos čempionate nusileidusi prancūzams ir iškovojusi sidabrinę antrą vietą. Išvydusi iš lėktuvo lipančius krepšininkus minia gerbėjų sukėlė triukšmo bangą.  Nors Rotušės aikštėje vicečempionai, važiuojantys atviru autobusu, turėjo pasirodyti beveik šeštą vakaro, čia jau nuo pusės keturių būriavosi ištikimiausi krepšininkų gerbėjai.

Važiuodami krepšininkai mojavo pakelėje jiems plojantiems žmonėms. Rinktinės laukė ir Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė, Seimo pirmininkas Vydas Gedvilas, premjeras Algirdas Butkevičius, Vilniaus meras Artūras Zuokas.

Eidami  sceną krepšininkai susidauždavo rankomis su aistruoliais. Tautos didvyriams buvo kabinami ąžuolo vainikai.

"Mes sutinkame savo čempionus. Nesvarbu, kokį medalį jie atveža ar atveš, jie mums - čempionai. Krepšininkai parodė, kad lietuviai - kovinga tauta. Todėl jie mums - visada čempionai. Jie - mūsų įkvėpimas, pavyzdys jaunimui. Aš rytoj Lietuvos vardu jums įteiksiu valstybinius apdovanojimus", - kalbėjo Lietuvos prezidentė D.Grybauskaitė.

"Jūs šaunuoliai, mes džiaugiamės ir didžiuojamės jumis", - įteikdamas 240 tūkst. litų čekį sakė premjeras A.Butkevičius.

"Komandos vardu dėkoju sirgaliams. Mes per visą čempionatą jautėme jūsų palaikymą", - susirinkusiems dėkojo aukštaūgis Robertas Javtokas.

"Ačiū visiems, susirinkusiems čia, ačiū gausiam sirgalių būriui - pačiam geriausiam ir gausiausiam visame pasaulyje. Jūs buvote mūsų šeštas žaidėjas. Ačiū komandai, jos kapitonui. Turėdamas tokius fanus, Lietuvos krepšinis nudžiugins dar ne kartą", - tvirtino Lietuvos rinktinės strategas Jonas Kazlauskas.

Atlikėjas Marijonas Mikutavičius krepšininkus pasveikino daina: „Aš tikrai myliu Lietuvą!“. Jam pritarė žaidėjai ir minia aikštėje. Krepšininkai taip pat šoko scenoje, pasipylė konfeti lietus. Netrukus krepšininkai buvo pakviesti į Rotušę arbatos. Aistruoliai toliau šventę tęsė klausydamiesi koncerto.

Sirgaliai Lietuvos vardą šaukė gerokai anksčiau nei atvyko Europos čempionato vicečempionai. 

„Labai laukiame ir labai džiaugiamės medaliais! – plačių šypsenų veiduose neslėpė visos choru prabilusios devintokės.

Lietuvos trispalve pasipuošusi Astė teigė atvykusi į Rotušės aikštę iškart po pamokų, kad galėtų užsiimti geresnę vietą ir iš arti pamatyti savo dievukus.

„Labai myliu krepšinį, žiūriu jį ne tik, kai žaidžia Lietuvos rinktinė. Net nebuvo klausimo, vykti ar ne į Rotušės aikštę jų pasitikti. Reikia juos palaikyti, puikiai sužaidė, padovanojo mums medalius“, – džiūgavo Astė.

Mergina su draugėmis neslėpė, kad kiekviena jų turi savo favoritą Lietuvos rinktinėje ir sakė, kad didžiausias noras – paspausti jiems rankas ir nusifotografuoti.

Europos vicečempionams ir ištikimiesiems krepšinio sirgaliams koncertavo Stasys Povilaitis, grupės „69 danguje“, „Bix“, Marijonas Mikutavičius, „X Faktoriaus“ nugalėtoja Giedrė Vokietytė ir kiti.

Krepšininkų sutiktuves tiesiogiai transliavo ir TV3 televizija. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

nelinksma

nelinksma portretas
Kazkaip nedziugina siandieniniu ivykiu fone...

kokia geda

kokia geda portretas
cempionams koncertavo SENAS terbaklynis drebanciu balsu....

ramaska

ramaska portretas
pasaka vyrukai-truksta zodziu.
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių