Quantcast

Išskirtinį koncertą Vilniui dovanos Franko Zappos sūnus

Birželio 4 d. Vilniuje viešės maestro Franko Zappos sūnus, muzikantas ir gitaristas Dweezilas. Jis pristatys 2006-aisiais suburtą grupę-projektą „Zappa plays Zappa“.

Muzikantas neslepia, kad Vilnius jam yra nepaprastai svarbus dėl to, kad tai - vienintelis miestas pasaulyje, kuriame yra jo tėvo paminklas. Neseniai interviu D. Zappa į žurnalisto klausimą, kaip jis vertina lietuvių iniciatyvą ne tik pastatyti paminklą jo tėvui, bet ir padovanoti jo kopiją Baltimorės (JAV) miestui, atsakė: „Esu sužavėtas lietuvių entuziazmo. Manau, tėvui ši anekdotą primenanti situacija patiktų. Gali daug pasiekti, bet tam, kad būtum pagerbtas savo mieste, reikia lietuvių įsikišimo. Tikrai ironiška.“

Pats Dweezilas taip pat stengiasi išsaugoti tėvo atminimą atlikdamas jo kūrinius. “Jeigu to nepadarysiu, jo muzika ilgainiui nugrims į nežinią”, - mano muzikantas. Anot jo, geriausias būdas sudominti žmones tėvo muzika - tai atlikti ją gyvai.

Koncertinę programą daugiausia sudaro 1972-1979 metų kompozicijos. D. Zappa sako, kad tai - jį labiausiai įkvepiantis laikotarpis. Tuo metu F. Zappa muzikinis garsas buvo geriausias, jis daug gastroliavo ir grojo. Programoje vyrauja rokas ir džiazrokas, o ne avangardinė džiazo ar simfoninė muzika.

D. Zappa pabrėžia, kad jokiu būdu nepretenduoja į savo tėvo vietą ir laurus. Zappa jaunesnysis šiame projekte „Zappa plays Zappa“  yra ne kompozitorius, jis - atlikėjas.

Frankas Zappa (1940-1993) - JAV kompozitorius, dainininkas, gitaristas, filmų režisierius. Šis savito stiliaus kūryba išsiskyręs atlikėjas vadinamas moderniosios muzikos tėvu. Zappos muzikoje jungiami roko, džiazo, avangardo ir elektroninės muzikos bruožai, joje gausu parodijos elementų. Muzikantas pripažįstamas vienu iškiliausių praėjusio amžiaus kompozitorių.
 


Šiame straipsnyje: zappazappa plays zappa

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių