Quantcast

Išleista nauja Vilniaus universiteto teisininkų laida

Penktadienį Šv. Jonų bažnyčioje beveik 300 diplomų įteikta Vilniaus universiteto Teisės fakulteto (VU TF) dieninių ir neakivaizdinių studijų absolventams.

2009-ųjų metų jaunųjų teisininkų laidą pagerbė ir pasveikino LR Seimo Pirmininkas Arūnas Valinskas, LR Teisingumo ministras Remigijus Šimašius, LR Švietimo ministras Gintaras Steponavičius, VU Rektorius prof. Benediktas Juodka, dekanas prof. Vytautas Nekrošius bei gausus būrys kitų valdžios bei teisinių institucijų atstovų.

„Jau ne kartą sakiau ir dar pasikartosiu – gerų teisininkų niekada nebuvo, nėra ir nebus per daug. Todėl dabar, laikydami rankoje diplomą, ieškokite savo vietos, savo kelio toliau, kurį, tikiu, mūsų fakultete įgytos žinios padės Jums rasti,“ – sveikindamas absolventus sakė VU TF dekanas prof. V. Nekrošius.

Jau keletą metų su VU TF bendradarbiaujanti advokatų kontora „Bernotas ir Dominas Glimstedt“, taip pat įteikė jau tradicija tapusius prizus už geriausiai parengtus ir apgintus komercinės teisės pakraipos darbus. Iš viso vertinimui buvo pateikti 6 magistro darbai, o geriausiu pripažintas ir pagrindinio piniginio apdovanojimo nusipelnė komercinės teisės studijų šakos penktakursio Mariaus Matiuko magistro darbas „Statybos teisėtumas kaip nuosavybės teisės į statinį įgijimo sąlyga, jos nesilaikymo civiliniai teisiniai padariniai“.

Vilniaus universiteto Teisės fakultetas kasmet išleidžia apie 300 aukštos kvalifikacijos diplomuotų teisininkų: dieninių ir neakivaizdinių studijų. Juos rengia visoje šalyje gerai žinomi teisės mokslininkai ir praktikai, o savo teorines žinias jie įtvirtina praktikoje – įsidarbinę aukščiausiose šalies ir Europos teisminėse institucijose, žymiausiose advokatų kontorose, verslo įmonėse ir pan.


Šiame straipsnyje: VUteisininkai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių