Quantcast

Įsiskolinęs Lazdynų baseinas uždarytas 4 mėnesiams

Sostinės Lazdynų baseino likimu susirūpino ir sportininkai, ir politikai. Šiuo metu jau ir už elektrą įsiskolinęs baseinas uždarytas 4 mėnesiams.

Profesionalaus sporto atstovai baiminasi, jog jau ir nebeatsidarys - kai pažadai pastatyti naują baseiną nevykdomi, o dėl ekonominės krizės artimiausiu metu vargu ar bus pradėti vykdyti.

„Jei nebus Lazdynų sporto centro, nebus varžybų, nebus kur treniruotis aukščiausio lygio sportininkams, nebus kur treniruotis ir ruoštis jaunimui", - antradienį spaudos konferencijoje Seime sakė Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos prezidentas Viktoras Majauskas.

„Kada mūsų penkiakovininkai Olimpinėse žaidynėse ant pjedestalo stovėjo dviese ir buvo keliamos dvi vėliavos pirmą kartą Lietuvos sporto istorijoj, po tų varžybų teko priimti iš visų tuo metu buvusių valdžios atstovų didžiausius sveikinimus, buvo žadama, kad bus atsižvelgta į visus sportininkų penkiakovininkų pageidavimus. Atsižvelgė, tik atbulai, situacija tik blogėja", - tęsė penkiakovininkų atstovas.

Spaudos konferenciją inicijavusi Naujoji sąjunga ketina kreiptis į Vilniaus valdžią bei premjerą, prašydami užtikrinti Lazdynų baseino veiklą, kol sostinėje nebus pastatytas naujas 50 metrų ilgio 10 takų baseinas, atitinkantis tarptautinius reikalavimus.

Politikai kaltina, kad į skolas baseinas įklimpo sostinės savivaldybei nevykdant įsipareigojimo kasmet už vandens sporto šakų sportininkų treniruotes Lazdynų laisvalaikio centrui mokėti po 400 tūkst. litų.

Spaudos konferencijoje pateiktais duomenimis, birželio 8 dieną savivaldybės skola baseinui siekė 170 tūkst. litų. Vilniaus savivaldybė už Plaukimo sporto mokyklos vaikų ir šiuolaikinės penkiakovės sportininkų treniruotes baseinui nemoka nuo gruodžio.

Tuo tarpu baseinui įsiskolinusi Vilniaus miesto administracija svarsto galimybę perduoti jo valdymą į privačias rankas.

Prieš keletą savaičių sostinės mero Viliaus Navicko kabinete tartasi, ką daryti su laisvalaikio centru, kenčiančiu pinigų stygių. Nuspręsta, kad reikia skelbti koncesijos konkursą.

Kone prieš 30 metų pastatytame Lazdynų laisvalaikio centre yra vienintelis Vilniuje 50 metrų ilgio baseinas, vienintelis Lietuvoje turintis 10 metrų bokštą. Čia treniruodavosi apie 600 sportininkų.

50 metrų ilgio baseinai Lietuvoje dar yra Elektrėnuose ir Alytuje. Kaunas rekonstruoja Girstučio baseiną ir žada jo valdymą perleisti privačiam operatoriui koncesijos teisėmis.


Šiame straipsnyje: lazdynų baseinas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių