Quantcast

„Išeik į kiemą“ – Vilnius kviečia vaikus pažaisti Justiniškėse

  • Teksto dydis:

Nauji sostinės Justiniškių mikrorajono gyventojai – raganosis, dramblys, vilkas ir dar būrelis kitų keturkojų. Tarptautinės vaikų gynimo dienos proga – naujiena „Išeik į kiemą“ maršrutų gerbėjams, informuoja Vilniaus savivaldybė.

Vilniaus miesto savivaldybė siūlo su Justiniškėmis geriau susipažinti žaidžiant. Šypsenų alėjoje – nauja „žaidimų aikštelė“, kurią vaikai turės nuspalvinti. Čia jiems parengti piešiniai-trafaretai, skirti žaisti, pažinti, spalvinti.

„Per žaidimus miestą lengviau ne tik pažinti, bet ir pamilti. Prie mažųjų vilniečių siūlome jungtis ir vaikams bei seneliams – ne veltui sakoma, kad mes nustojame žaisti ne dėl to, jog pasenstame, bet pasenstame dėl to, kad nustojame žaisti“, – sako Vilniaus meras Remigijus Šimašius.

Per žaidimus miestą lengviau ne tik pažinti, bet ir pamilti.

Justiniškių Šypsenų alėjoje nuo Vilniaus „Sietuvos“ progimnazijos iki turgaus lauks penkios skirtingos stotelės vaikams su užduotimis: šuoliuoti kaip elniui, įveikti katino iššūkį, atspėti gyvūnų pėdsakų mįslę, šokinėti klases, nuspalvinti paukščius. Nenuostabu, kad visos jos susijusios su gyvūnais – projekto idėją įkvėpė būtent šiame rajone gyvenęs žymus gamtininkas Ričardas Kazlauskas. Jo butas netoli Šypsenų alėjos priminė džiungles ir buvo tapęs namais šimtams gyvūnų.

„Langas į gamtą gali būti atvertas ir ant asfalto miegamajame rajone. Projekto idėja labai graži – juk net patys nepastebime, kad esame pernelyg daug įtraukti šiuolaikinių technologijų, socialinių tinklų ir pamirštame daugiau laiko praleisti kieme, gryname ore, pažinti savo gyvenamąjį rajoną, atsiskleisti kūrybiškai, susipažinti su gyvūnų įvairove, o kartu prisiminti gamtininko R. Kazlausko veiklą ir jo meilę gamtai ar tiesiog sužaisti gerai visiems žinomus kiemo žaidimus, – mintimis dalijasi trafaretus kūręs menininkas Linas Kaziulionis. – Kurdamas eskizus turėjau įvairiausių minčių, kokius gyvūnus norėčiau pavaizduoti: nuo Lietuvoje gyvenančių, daugeliui matytų pas senelius kaime, iki egzotinių, tik svetur sutinkamų gyvūnų.“

Naujoji „žaidimų aikštelė“ šeimų su mažaisiais miestiečiais lauks nuo vasaros pradžios. Ji bus pristatyta Tarptautinės vaikų gynimo dienos renginio Šypsenų alėjoje metu birželio 1 d.

Atlikus visas užduotis Vilniaus miesto savivaldybė siūlo ir atidžiau pasižvalgyti po Justiniškes, vieną mažiausių sostinės mikrorajonų. Pavyzdžiui, surasti namus-ekranus, apeiti fontanus ar Sigito Gedos alėją, kurią galima atpažinti seriale „Černobylis“. Beje, įdomu, kad Šypsenų alėjai – skverui tarp Taikos, Justiniškių ir Rygos gatvių, – pavadinimą prieš kelerius metus išrinko patys Justiniškių gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
sovietu laikais vakarais gatvės buvo pilnos žmonių ,aikštėse sedėjo būriais žmonės gyveno linksmai nors kai kas skelbia kad valgyt nebuvo ko bet konteineriuose niekas nieko nejieškojo maisto ir darbo buvo pilna ir vaikakai žaidė kiemuose ir aikštėse net kviest nereikėjo ,o dabar temt pradėjo ir žmonės bijo laukan išeit net polilicijos sutamus nepamatysi o jei pralekia su mašina tai greičiausiai kažka iš šeimos namo veža.

tai

tai portretas
matomai tai lgbt armoskos incijuota kaip vaikus atitraukt nuo seimos vertybiu veidmainiskai skleidziant savo /vertybes/po setonpriedanga===
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių