Quantcast

Išankstiniai prezidento rinkimai organizuoti geriau

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) mokosi iš klaidų: šįkart, iš anksto renkant šalies Prezidentą, rinkėjams aptarnauti pasitelkta dvigubai daugiau žmonių nei per rudenį vykusius išankstinius Seimo rinkimus. Tąkart daugumai gyventojų linko kojos stovint eilėje po pora ir daugiau valandų.

Trečiadienį, vos prasidėjus išankstiniams Prezidento rinkimams, eilių taip pat neišvengta. Pirmieji balsuotojai prie Vilniaus miesto savivaldybės rinkimams paskirtų kabinetų pastebėti jau 9 val. ryto. Tačiau didžiausia minia susitelkė likus pusvalandžiui iki oficialaus rinkimų laiko - 12 val. Pirmame aukšte balsuoti kviečiami kitų Lietuvos miestų gyventojai. Antrame aukšte trys kabinetai ir Tarybos salė paskirta Vilniuje registruotiems rinkėjams.

Prie pirmojo aukšto patalpų per pietus eilės tįso tiesiog akyse. Per pirmas penkias minutes pirmojo aukšto kelių dešimčių žmonių eilė padvigubėjo. Kad sumažintų grūstis, VRK nariai kas dešimt minučių ragino be eilės užleisti 70 ir daugiau metų sulaukusius senjorus, besilaukiančias moteris bei tėvus su mažamečiais vaikais.

Rinkimų stebėtojai nelaukė, kol patys rinkėjai išdrįs pasinaudoti teise balsuoti be eilės. Darbuotojai patys imdavo senjorus už parankių ir vesdavo link balsadėžių. Kiti vyresnio amžiaus rinkėjai, neišgirdę informacijos, nuo pat atėjimo į savivaldybę ėmė reikšti nepasitenkinimą didelėmis eilėmis.

Visgi eilės judėjo nepalyginamai sparčiau, nei rudenį per organizuotus išankstinius Seimo rinkimus. Mat tąkart eilėse rinkėjams teko stypsoti ne po pusvalandį, o po valandą, dvi ir daugiau.

„Kol kas jokių nesklandumų nepastebėjome, rinkimai vyksta kaip įprastai. Aišku, labai didelis rinkėjų susidomėjimas, tačiau tikimės, kad po pietų tos eilės aptirps. Be to, mes pasimokėme iš klaidų ir šiems rinkimams pasitelkėme daugiau žmonių. Iš viso Vilniaus miesto savivaldybėje rinkimus organizuoja apie 70 darbuotojų, rinkėjus priiminėja vienu metu 35 žmonės, kai per išankstinius Seimo rinkimus jų buvo 20“, - teigė Vilniaus miesto savivaldybės rinkimų apygardos narys Martynas Mockus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių