Quantcast

Internautai susiginčijo dėl situacijos gatvėje: kuris kaltas?

Vos kelias sekundes trunkančiame vaizdo įraše užfiksuotas žingsnis iki nelaimės. Į mobilųjį telefoną įsistebeilijęs pėsčiasis staiga išnyra į važiuojamąją kelio dalį, o priekyje jo atriedančio automobilio vairuotojas vos spėja pristabdyti transporto priemonę palydėdamas minėtą eismo dalyvį keiksmais.

Pavojinga eismo situacija Vilniuje, Gynėjų gatvėje, socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijo virtualios grupės „Reidas TV“ atstovai. 

Pasak jų, vaizdo registratoriumi užfiksuotas veiksmas vyko, kai automobilio vairuotojas, išvažiavęs iš požeminės transporto priemonių stovėjimo aikštelės, atrodytų, ne itin greitai riedėjo minėta gatve tiesiai, kai pastebėjo iš už pastato kampo išnyrantį ir į mobilųjį telefoną akis įbedusį pėsčiąjį bei buvo priverstas staigiai spustelėti stabdžio pedalą.

Nuomonės išsiskyrė

Tačiau vertindami pamatytą epizodą, socialiniame tinkle kritikos strėles internautai laidė ne tik į pėsčiojo, bet ir į vairuotojo pusę. „Vairuotojas taip pat galėjo pristabdyti prieš namo kampą, turint omenyje, kad gali išlįsti pėsčiasis ar dviratis, o ne drąsiai važiuoti“, – pastebėjo Tomas.

Tuo tarpu Aidas atsakydamas į Tomo komentarą ironizavo: „Tai, kad ir taip vos važiuoja. Gal dar pasakyk, jog reikėtų prieš namo kampą išlipt iš automobilio ir pažiūrėti, ar nėra atriedančios kliūties?“.

Večislavas antrino Tomui akcentuodamas, kad pats visuomet pristabdo automobilį artėdamas prie kurio nors pastato kampo, nes kas gali žinoti – gal ims ir netikėtai iš už jo išnirs dviratininkas.

„Dviratininkas irgi turi galvoti, kad iš už kampo gali kas nors išlįsti, nes ir dviratininkas – eismo dalyvis. O šitas pėsčiasis – telefone sulindęs. Tai – akivaizdu“, – diskusiją, suskaldžiusią komentavusiuosius į dvi nuomonių stovyklas, tęsė Daumantas.

„Aš pavyzdingu pėsčiuoju tapau tik tada, kai pradėjau vairuoti ir pastebėjau, kad labai sunku reaguoti, kai žmogus staigiai „iššauna“ į perėją. Buvau tikras besmegenis, o dabar net degant žaliam šviesoforo signalui, įsitikinu, jog mašinos sustoja, ir tik tada einu. Taip sumažinu riziką patekti į eismo įvykį“, – atsakydamas į pastarąjį pastebėjimą atviravo Večislavas.

„Kiek žinau, tai, mano nuomone, vairuotojas kirto pėsčiųjų trajektoriją“, – turimomis Kelių eismo taisyklių (KET) žiniomis virtualioje erdvėje užvirusioje diskusijoje dalijosi Lukas.

Internautai netruko prieiti išvados, kad vairuotojas kaip ir pėsčiasis, tikėtina, žvilgčiojo į savo telefoną ar net rašė SMS, nes esą abiejų eismo dalyvių reakcija situacijos metu buvo sulėtėjusi.

Policija: situacija – kebli

Apie eismo situaciją, užfiksuotą Gynėjų gatvėje, pasisakė ir Vilniaus apskrities policijos atstovai. Jie pripažino, situacija – išties kebloka, nes iš vaizdo įrašo esą sunku vertinti visas eismo aplinkybes.

„Kadangi šiuo atveju niekas nenukentėjo, todėl pažeidimo nėra. Tačiau policija visada primena, kad norint išvengti skaudžių nelaimių tiek vairuotojai, tiek ir pėstieji privalo laikytis KET ir būti atidūs“, – sakė Vilniaus apskrities Vyriausiojo policijos komisariato atstovė Julija Samorokovskaja.

Įvardijo eismo dalyvių pareigas

Ji atkreipė dėmesį, kad KET penktojo skyriaus 27 punkte nurodomos vairuotojų pareigos pėstiesiems, kur numatoma, kad: įvažiuodamas į kelią iš šalia jo esančių teritorijų ar išvažiuodamas iš kelio į šalia jo esančias teritorijas, vairuotojas privalo praleisti pėsčiąjį, kurio judėjimo kryptį jis kerta. O sukdamas į dešinę ar į kairę sankryžose – į jo važiavimo krypties bet kurią eismo juostą įžengusį, žengiantį arba prieš pat eismo juostą (važiuojamosios dalies kraštą – aut. past.) stovintį ir laukiantį galimybės įžengti pėsčiąjį.

Be to, tada, kai sukama į kelią, kuriame yra viena eismo juosta, kiekviena kryptimi vairuotojas privalo praleisti į bet kurią eismo juostą įžengusį, žengiantį arba prieš pat eismo juostą stovintį ir laukiantį galimybės įžengti pėsčiąjį. Vairuotojas visais atvejais privalo duoti kelią pėsčiajam važiuodamas atbulas.

Tuo tarpu, pasak J. Samorokovskajos, KET šeštojo skyriaus 48 punkte nurodomos taisyklės ir pėstiesiems. Vadovaujantis jomis, pėstiesiems draudžiama išeiti iš už stovinčios transporto priemonės ar kitos kliūties, trukdančios apžvelgti vietą, neįsitikinus, kad nėra artėjančių transporto priemonių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vairuotojas nekaltas

Vairuotojas nekaltas portretas
Tegul ziuri kur eina o ne pokemonus zaidzia... per tokius zioplius problemu galima prisidaryt

Anonimas

Anonimas portretas
Šiuolaikiški balvonai apatiški viskam...

Internetinis darbas namuose

Internetinis darbas namuose portretas
Pradėkite nedelsdami kurti pinigus ... „Google“ siūlo darbo vietas, kuriose žmonės ggali dirbti internetu iš savo namų, ir aš per pirmąjį šio darbo mėnesį uždirbau 24795 USD. Buvau sukrėstas, kai kaimynė man pasakė, kad ji vidutiniškai kainuoja 30 000 USD, bet matau kaip tai veikia dabar. Dabar jaučiu tiek daug laisvės, kad esu pats savo viršininkas. Tai aš ir darau .......................>>>>>>>>>>>>>>> w­w­w.C­a­s­­h­­F­­l­o­w­7­7.C­o­m
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių