Quantcast

Informacija apie šią savaitę nagrinėjamus socialinių išmokų prašymus

  • Teksto dydis:

Šią savaitę bus nagrinėjami būsto šildymo išlaidų kompensacijų prašymai, pateikti nuo 2022-10-26 iki 2022-10-27.

Kodėl prašymų nagrinėjimas užtruko?

Rugsėjį ir spalį sulaukta rekordinio besikreipiančių dėl būsto šildymo išlaidų kompensacijų srauto – vidutiniškai per dieną buvo pateikiama daugiau nei 800 būsto šildymo išlaidų kompensacijų prašymų – tuo tarpu, nagrinėdamas 36 rūšių socialinių išmokų paslaugas, Socialinių išmokų skyrius pajėgus apdoroti iki 600 prašymų per dieną.

Taip pat prašymų nagrinėjimą lemia nuolat pasikartojantys trumpalaikiai LR socialinės apsaugos ir darbo ministerijos valdomos Socialinės paramos šeimai informacinės sistemos veiklos sutrikimai, kurie per vasarį sudarė 53 val.

Ką daryti jei nėra galimybės susimokėti būsto šildymo sąskaitos?

Kaip ir pernai, gyventojai gali pasinaudoti mokėjimų atidėjimo galimybe. Pakanka kreiptis į šilumos tiekėją dėl mokėjimo atidėjimo. Naudodamiesi šia galimybe klientai galės mokėti 50 proc. einamojo mėnesio sąskaitos sumos. Pavyzdžiui, jei 2022-ųjų lapkričio sąskaita už suteiktas paslaugas yra 120,00 Eur, iki sąskaitoje nurodyto termino galima mokėti 60,00 Eur (120,00 Eur – 50 proc.). Sumą, viršijančią 50 proc. galima apmokėti šildymo sezonui pasibaigus, per 6 mėnesius.

Ar gausiu kompensaciją, juk šildymo sezonas jau eina į pabaigą?

Būsto šildymo ir vandens kompensacijos gali būti skiriamos visam šildymo sezonui, todėl nesulaukus sprendimo, kuriame bus nurodytas kompensacijos skyrimo laikotarpis, teikti prašymo pakartotinai nereikės. Nustačius teisę į kompensaciją gyventojams bus kompensuota visa apskaičiuota priklausanti suma.

Kur galiu rasti daugiau informacijos apie būsto šildymo išlaidų kompensacijas?

Daugiau informacijos galite rasti vilnius.lt polapio „Socialinė parama“ skiltyje „Kompensacija už šildymą ir vandenį“, taip pat Dažniausiai užduodamų klausimų potemėje „Būsto šildymo ir vandens kompensacijos“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darbštuolės bitės

Darbštuolės bitės portretas
Tokiu tempu dirbant, kaži ar iki savo pensijos valdininkėlis suspės išnagrinėti visus gyventojų prašymus, pateiktus per šį šildymo sezoną.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių