Quantcast

Indų turgus nukonkuravo ūkininkus

Šeštadienį pirmą kartą Lietuvoje vykstantis indiškas turgus sutraukė minias smalsuolių. Unikalia galimybe pamatyti ir pajausti tikrąją Indiją susigundę lietuvaičiai ne tik noriai derėjosi, bet teiravosi apie gaminių kokybę bei sudėtį.

Prie "Akropolio" susirinkusiems vilniečiams ir miesto svečiams buvo siūlomas itin platus prekių asortimentas – nuo smulkių bižuterijos, sidabro gaminių, iki unikalių indiškų staliukų, kilimų. Naveen Kohli, būdamas ištikimas jogos mylėtojas, nepamiršo bendraminčių: „Specialiai jogą praktikuojantiems atvežėme jogos kilimėlių, natūralių smilkalų, aliejų, balzamų, interjero puošmenų.“

Pirkėjų dėmesio sulaukė ir indiški sariai.

Portalo kalbinti mugės lankytojai džiaugėsi, kad kainos turguje kiek žemesnės nei indiškų prekių parduotuvėse. Jų teigimu, skarelę čia galima nusipirkti nuo 10 iki 40 litų, papuošalų - nuo keleto iki kelių šimtų litų. "Tai priklauso, kiek pavyks nusiderėti", - portalui įspūdžiais dalijosi vilnietė Agnė.

Beveik visi indų prekeiviai, galintys kalbėti tik angliškai ir rusiškai buvo nusisamdę vertėjas, todėl net ir nemokantiems kitų kalbų pirkėjams buvo galima susikalbėti.

Prekės į Lietuvą buvo skraidinamos tiesiogiai iš Indijos. Jos išskirtinės tuo, jog visos be išimties pagamintos jas parduodančių prekybininkų, jų šeimos narių, ar draugų rankomis.

„Mes siūlome tik tai kas natūralu ir tikra, patikrinta laiko, prie ko prisidėjo savo darbą mylinčio žmogaus ranka. Visa tai garantuoja aukščiausią gaminio kokybę.“ – pasakojo mugės iniciatorius Naveen Kohli.

Energingoji Naveen Kohli komanda aplankys ne tik Lietuvą. Mūsų šalyje jie pradės visą vasarą truksiančią indiškos mugės kelionę po Europą. Kad dienos neprailgtų ir kelionės netaptų rutina, indai sugalvoja įvairių pramogų sau ir, be abejonės, mugių lankytojams, kurias tikimės išvysti ir Lietuvoje. Vienos jų – šokiai ir dainos.

Tuo metu vos prieš savaitę atsidaręs centrinis ūkininkų turgus sulaukė kur mažiau pirkėjų.


Šiame straipsnyje: indiškas turgusindų turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių