Quantcast

Indai – užsispyrę pardavėjai

Penktadienį prasidėjusi pirmą kartą Lietuvoje vykstanti indiškų prekių mugė sutraukė minias smalsuolių. Vis dėlto derybos su indais reikalauja nemažai žinių ir kantrybės.

Prie "Akropolio" susirinkusiems vilniečiams ir miesto svečiams buvo siūlomas itin platus prekių asortimentas – nuo smulkių bižuterijos, sidabro gaminių iki unikalių indiškų staliukų, kilimų ir tradicinių sarių.

Nemažo dėmesio sulaukia ir bene vienintelis indas, kuris prekiauja ne drabužiais, bižuterija ar interjero aksesuarais. Virtuvinius prietaisus pardavinėjantis verslininkas mugės svečiams surengia tikrą šou demonstruodamas, kaip veikia tarkos, peiliai ir kiti prietaisai bei sykiu deklamuodamas turbūt tūkstančius kartų sakytą tekstą.

Indai sudaro gana rimtą konkurenciją sostinės rytietiškų prekių parduotuvėms: nors rasti ką nors nematyta gana sunku, daugelis lietuvių pamėgtų indiškų prekių mugėje gerokai pigesnės. Skarelę čia galima nusipirkti nuo 10 iki 40 litų, papuošalų – nuo keleto iki kelių šimtų litų. Taip pat galima ir pasiderėti, tačiau derybos su indais prekiautojais – tikras menas. Iš vienų sunku "išmušti" bent lito ar dviejų nuolaidą, o kiti net nesileidžia į kalbas apie kainos mažinimą.

Prekės į Vilnių atkeliavo tiesiai iš Indijos. Jos išskirtinės tuo, jog visos be išimties pagamintos jas parduodančių prekybininkų, jų šeimos narių, ar draugų. Tiesa, tokia informacija įtikino ne visus mugės lankytojus. Kai kurie pirkėjai buvo akivaizdžiai skeptiškai nusiteikę gaminių kokybės atžvilgiu ir tiesiog tardė indus apie medžiagų kokybę, papuošalų autentiškumą ir t. t.

Energingoji mugės organizatoriaus Naveen Kohli suburta komanda aplankys ne tik Lietuvą. Mūsų šalyje jie pradės visą vasarą truksiančią indų mugės kelionę po Europą. Indų karavanas iš Vilniaus keliaus į Baltarusiją, vėliau – į Gruziją ir Armėniją. Mugė "Akropolio" pašonėje tęsis iki birželio 7 d.


Šiame straipsnyje: indų tugusindiškas turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių