Quantcast

„InCulto“ grįžo į sceną

Ilgokai tylėjusi, grupė „InCulto“ neseniai paleido į eterį naują singlą „Sabroso“, o ketvirtadienį pagaliau užlipo ir ant scenos.

Gegužės 28 dieną, „Mokytojų namų“ kiemelyje vaikinai surengė koncertą intriguojančiu pavadinimu „Naujos priemonės bandymai“.

Koncerto metu buvo pristatyti nauji kūriniai, kuriuose maišosi patys įvairiausi muzikiniai stiliai. Grupės nariai svarbiausiu naujos programos akcentu laiko būtent pasikeitusį grupės skambesį.

„Muzika pasikeitė, tapo labiau subalansuota, natūralesnė. Į naujųjų dainų kūrybą  kiekvienas įdėjome maksimaliai energijos. Mūsų muzikiniai skoniai yra labai skirtingi, todėl rezultatas –  organiškas ir gyvas. Esame juo labai patekinti ir tikime, kad tą patį pajus ir klausytojai“, – sakė „InCulto“ vyrukai.

Pasak grupės lyderio Jurgio Didžiulio, „InCulto“ tam tikra prasme buvo tapusi nenatūraliu reiškiniu, todėl visiems grupės nariams reikėjo pertraukos, per kurią permastyta daugelis dalykų.

„Visada buvome išskirtinė grupė Lietuvos muzikos padangėje, nes panašaus skambesio čia yra nedaug. Iš pradžių buvome savotiškame pogrindyje, tačiau greitai tapome madingi tarp pačios įvairiausios auditorijos – vaikų, jaunimo, net senjorų. Ėmėme jausti įsipareigojimą patikti jiems visiems. Taip įsitvirtinome Lietuvoje, tačiau atitolome nuo savęs“, – sakė grupės lyderis.

Visi „InCulto“ nariai sutiko, jog su naujuoju skambesiu grįžtama prie pirminės filosofijos, o visi ir vėl nuoširdžiai tiki grojama muzika.

„Baigiame pataikauti ir vėl kuriame tai, kas „veža“ mus pačius. Esame įsitikinę, kad sulaukti publikos dėmesio galima ir taip, svarbiausia – būti nuoširdžiam sau ir neabejingam tam, ką darai. Toks mąstymas – pati galingiausia priemonė“, –  sakė grupės nariai.

Prieš naujosios programos pristatymą „InCulto“ vyrukai susisiekė su dizainere Jolanta Rimkute, kurios paprašė pagelbėti kuriant naująjį įvaizdį. Anot J. Didžiulio, jis atspindės savotišką „InCulto“ brandą, todėl bus pusiau rimtas, pusiau linksmas. Tačiau svarbiausiu koncertu akcentu vis dėlto taps nauja muzika.


Šiame straipsnyje: in culto

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių