Quantcast

Inauguruojama naujoji VDA rektorė I. Skauronė

  • Teksto dydis:

Ketvirtadienį inauguruojama naujoji Vilniaus dailės akademijos (VDA) rektorė docentė Ieva Skauronė.

Iškilmingoje inauguracijos ceremonijoje Šv. Pranciškaus Asyžiečio (Bernardinų) bažnyčioje I. Skauronė prisieks VDA ir jos bendruomenės nariams rūpintis akademijos klestėjimu ir vardo garsinimu Lietuvoje ir pasaulyje.

Pasak VDA, naujoji rektorė sieks stiprinti akademijos bendruomeniškumą, visus jos narius sutelkti bendram tikslui – kurti Lietuvos dailės, dizaino, architektūros ir dailėtyros ateitį, užtikrinti kokybiškas, tarptautiniu mastu pripažįstamas studijas, sudaryti kūrybai ir mokslui palankias sąlygas.

I. Skauronė rektore penkerių metų kadencijai išrinkta šių metų gegužę, ji keičia nuo 2014 metų šias pareigas ėjusį prof. Audrių Klimą.

Kaip skelbia akademija, ji yra pirmoji VDA rektorė moteris per 226-erius VDA gyvavimo metus.

Naujoji rektorė 2003 metais baigė magistro studijas VDA Vilniaus fakulteto Monumentaliosios dailės katedroje ir vėliau čia dėstė, o nuo 2013 metų vadovavo Monumentaliosios tapybos ir scenografijos katedrai bei VDA Tarptautinių ryšių skyriui.

I. Skauronė yra Lietuvos dailininkų sąjungos narė, surengusi daugiau kaip 20 individualių tapybos parodų ir dalyvaujanti parodose Lietuvoje ir užsienyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ieva Skauronė yra talentinga menininkė ir vadybininkė. Pagaliau galima tikėtis, kad jos dėka Lietuvoje atsigaus menai. Kabinėtis prie iškilios moters veido ar pavardės yra žema.

Cirkininkas

Cirkininkas portretas
Skauronė - tai karvės, ožkos ar kumelės vardas?

Algys

Algys portretas
Nu ir veidelis,i zanda iznybus alkoholis pradetu begti!
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių