Quantcast

Ilgai delsęs A.Zuokas išsiuntė skundą dėl A.Kubiliaus Europai

„Dėl neveiklumo energetikos srityje Vyriausybę skundžiame Europos Komisijai (EK), o Lietuva gali gauti milijonines baudas“, – tokiais grasinimais Vyriausybei prieš mėnesį svaidėsi įsidrąsinusi A.Zuoko vadovaujama merija.

Skundo tekstas buvo paruoštas beveik prieš mėnesį, miesto taryba tam pritarė, tačiau jis buvo išsiųstas tik penktadienį. Tačiau dar nė neaišku, ar merijos kreipimasis bus priimtas. Maža to, jo nagrinėjimas gali užtrukti netgi metus.

Savivaldybės atstovas Anton Nikitin informavo, kad kreipimąsi į EK A. Zuokas išsiuntė registruotu laišku penktadienį.

Tai buvo padaryta išsyk po „Vilniaus dienos“ publikacijos ketvirtadienį. Tąsyk dienraštis teiravosi, kodėl veik dviejų puslapių A. Zuoko pasirašytas kreipimasis vis dar neišsiųstas, tačiau sulaukė tik keisto paaiškinimo, kad savivaldybės valdininkai jį vis dar verčia į užsienio kalbą.

„Procesas užtruko dėl vertimo“, – taip delsimo priežastis praėjusią savaitę aiškino miesto tarybos sekretorius Virginijus Dastikas.

Garsiausiai dėl būsimo skundo Europai anksčiau reiškėsi Vilniaus vicemeras „darbietis“ Jonas Pinskus. Jis įrodinėjo, kad A.Kubiliaus Vyriausybė elektrinėms modernizuoti skirtus pinigus ištaškė keliams tiesti. Todėl esą turi būti nubausta.

„Lietuva Europos Komisijai įsipareigojo pateikti investicijų planą, pagal kurį iki 2015 metų gruodžio 31 dienos turi būti atlikti darbai, užtikrinantys Vilniaus, Kauno ir Mažeikių termofikacinių elektrinių veiklos modernizavimą. Tam buvo numatyta 171 mln. eurų ES lėšų. Iš viso lėšų poreikis šiems darbams yra apie 600–650 mln. eurų (per 2 mlrd. Lt). Tačiau Vyriausybė, turėjusi skirti šiam projektui 150 mln. Lt., juos perskirstė kelių tiesimui“, - yra sakęs J. Pinskus.

Beje, A. Zuoko pasirašytame kreipimesi netgi nurodoma, kad nieko nedarant 2015-2016 m. šildymo sezono metu Vilniuje „šilumos vartotojams nebebus įmanoma užtikrinti šilumos tiekimo, kas sukeltų neprognozuojamą žalą bei pasekmes žmonių sveikatai ir turtui“

Tačiau nuo skundo išsiuntimo iki jo nagrinėjimo, galiausiai – rezultatų, gali praeiti nemažai laiko.

Visų pirma, skundas bus registruojamas Komisijos generaliniame sekretoriate, tačiau tai dar nereiškia, kad prieš valstybę narę bus pradėta pažeidimo procedūra. Sekretoriatas gali priimti sprendimą ir skundo neregistruoti.

Pats skundo nagrinėjimas gali užtrukti metus. „Komisija stengsis priimti sprendimą dėl skundo (pradėti pažeidimo procedūrą arba užbaigti bylą) per 12 mėnesių nuo skundo užregistravimo generaliniame sekretoriate“, -- rašoma EK dokumentuose.

EK reglamentas ginant savo teises pareiškėjui rekomenduoja pasinaudoti visomis nacionalinėmis administracinėmis, teisminėmis ar kitokiomis kompensacijos priemonėmis prieš pateikiant jai skundą. Tačiau merija jomis, regis, nepasinaudojo.

„Naudodamiesi nacionalinėmis kompensacijos priemonėmis, skundą pateikę asmenys paprastai gali reikalauti pripažinti jų teises labiau tiesioginiu ir asmeniniu būdu (pvz., teismo sprendimas administracinei įstaigai, nacionalinio sprendimo ir (arba) nuostolių atlyginimo panaikinimas) negu jie galėtų tai padaryti, jei Komisija sėkmingai pradėtų pažeidimo procedūrą, kuri gali užtrukti“, - akcentuojamama kreipimosi į EK reglamente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kantrus

Kantrus portretas
Aš pasijuoksiu iš abonento kai gaus atsakymą.

V

V portretas
Mielas Zuokai esi toks klounas is kurio niekas nesijuokia tik verkti norisi gaila kai gimiai nebuvo sargiu

kubilius gaidys

kubilius gaidys portretas
reikia skust ta homoseksuala kubiliu,greiciau jis dingtu is to seimo,tokiem debilam ten vietos nera.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių