Quantcast

„Iki“ vadovai išėjo į sales

Prekybos tinklo "Iki" vadovai per šventes talkino parduotuvių darbuotojams. Tradiciškai kartą per metus jie stoja prie kasų, krauna prekes į lentynas, dirba sandėliuose.

Kūčių dieną Šilainių gyventojai, produktus šventiniam stalui rinkęsi "Iki Kuršiai" parduotuvėje, nė nenutuokė, kad vienas pardavėjų-konsultantų iš tiesų yra prekybos tinklo finansų direktorius Linas Obuolevičius. Aukštas pareigas einantis buvęs kaunietis nė nesistengė pabrėžti savo statuso. Prekių kroviko pareigas jis vykdė mūvėdamas nutrintus džinsus, vilkėdamas kuklų megztinį, avėdamas sportinius batelius.

"Parduotuvės darbuotojai gal ir žino, kas aš esu, nes jiems buvo pranešta, kad atvažiuos kažkas iš administracijos, bet pirkėjai tikrai nenutuokia, kad juos aptarnauja finansų direktorius", – šypsojosi L.Obuolevičius.

Administracijos darbuotojai patys pasirinko, kurioje parduotuvėje dirbti per Kūčias. Šią parduotuvę L.Obuolevičius pasirinko, nes ši ji yra greta jo tėvų namų.

"Šiame pastate visuomet buvo parduotuvė, vaikystėje čia eidavau apsipirkti", – į prisiminimus leidosi L.Obuolevičius.

Užsukę į "Iki Kuršiai" parduotuvę L.Obuolevičių radome suplukusį gėrimų skyriuje. Lentynas jis pildė šventiniu vynu, kitais gėrimais. Nors šį darbą jis dirbo pirmą kartą, iš esmės viskas klostėsi sklandžiai. Tiesa, be didesnį įdirbį turinčių kolegų pagalbos apsieiti nepavyko – jų konsultacijos reikėjo kraunant retesnius gėrimus į lentynas.

"Šis darbas lengvesnis už tą, kurį dirbu kasdien, čia reikia mažiau atsakomybės, bet daugiau fizinės jėgos", – lygino L.Obuolevičius. Nekvalifikuotų darbų jam yra tekę dirbti mokyklos laikais per vasaros atostogas. Baigęs studijas L.Obuolevičius įsidarbino viename banke, o vėliau stojo prie "Iki" finansų skyriaus vairo.

Paklaustas, su kokiais rūpesčiais susiduria finansų direktoriai, L.Obuolevičius atsiduso: "Nė nežinau, nuo kurio galo pradėti vardyti. Esu atsakingas už investicijų efektyvumą, planavimą, rezultatų kontrolę." Prekybos tinklo rezultatais jis nėra patenkintas, nes jei toks būtų, atsipalaiduotų. Svarbiausia, anot jo, nepailsti siekti dar geresnių rezultatų.

Kroviko ar koks kitas nekvalifikuotas darbas L.Obuolevičiaus nebaugina. Esą jeigu gyvenimas priverstų, jis galėtų tokį darbą dirbti kasdien.

Prieš praėjusias Kalėdas "Iki" vadovams kilo idėja padėti prekybos centrų darbuotojams tomis dienomis, kai darbo krūviai didžiausi. Todėl Kūčių dieną visi administracijos darbuotojai prižiūrėjo prekių lentynas, konsultavo pirkėjus, atliko įvairius darbus sandėliuose.

"Idėja pasiteisino, todėl nusprendėme tokiu principu dirbti ir per šias šventes", – sakė "Iki" Komunikacijos direktorius Tomas Vaišvila. Jis Kūčių dieną plušo gimtojo miesto Ukmergės "Iki" parduotuvėje.

Skirtingose "Iki" parduotuvėse visoje Lietuvoje dirbo per 200 administracijos darbuotojų.


Šiame straipsnyje: kalėdos 2008IKI

NAUJAUSI KOMENTARAI

somis

somis portretas
o kodėl nebuvo apsirengęs žeminančio kasininkų drabužio?

Somiui

Somiui portretas
Todėl, kad dirbo kroviko, o ne kasininko darbą. Be to, tas drabužis nieko nežemina, tiesiog tokia darbuotojų uniforma. Šiaip pati šita idėja yra labai šauni, nes neleidžia žmogui pamiršti vieno dalyko: negalima išsižadėti „tiurmos, ligos ir ubago lazdos“.

Domantas

Domantas portretas
Keistokai nuskambėjo teiginys, kad pirkėjai nieko nežinojo, kas dirba šį kroviko darbą. Įdomu, ar pirkėjams tai labai įdomu?
VISI KOMENTARAI 21

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių