Quantcast

Į Vilnių iš Kijevo atskraidinti gydytis septyni kariai

  • Teksto dydis:

Penktadienio vakarą Vilniaus tarptautiniame oro uoste nusileido Lietuvos kariuomenės lėktuvas „Spartan“, kurio įgula iš Kijevo parskraidino septynis Rytų Ukrainoje sužeistus antiteroristinės operacijos dalyvius.

Ukrainos prašymu sužeistieji bus gydomi Karių reabilitacijos centre Druskininkuose ir kitose Lietuvos civilinėse sveikatos įstaigose, informavo Krašto apsaugos ministerija.

Karius iš Kijevo į Vilnių lydės Lietuvos karo medikas. Vilniaus oro uoste sužeistuosius pasitiks ir į gydymo bei reabilitacijos įstaigas perveš Karo medicinos tarnybos ir civilinės greitosios pagalbos transportas.

Sveikatos apsaugos ministerija (SAM) informavo, kad pernai Lietuva finansavo 43 Ukrainos karių ir civilių, kurie nukentėjo neramumų Ukrainoje, gydymą.

Įvairiai humanitarinei pagalbai Ukrainai Lietuvos Vyriausybė iš viso skyrė apie milijoną litų. Be karių ir civilių gydymo, už juos į Ukrainą siųsti humanitariniai kroviniai, į Lietuvą pakviesti karo našlaičiai. Humanitarinės pagalbos Ukrainai teikimu užsiima ir šalies nevyriausybinės organizacijos.

Lietuva taip pat perdavė Ukrainos kariuomenei ginkluotės elementų.


Šiame straipsnyje: Ukrainasužeisti kariaigydymas Lietuvojekaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

crisys

crisys portretas
Absurdas

Nieko sau

Nieko sau portretas
savi po konteinerius maisto iesko , o cia gydo banditus,siuncia parama ir svarbiausia ginkluote. Reikia suprasti jus kariaukit mes padesim.

Algis123

Algis123 portretas
Pagydysim ukrainiečių kareivius, galės toliau sėkmingai likviduoti fašistinius koloradus.
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių