Quantcast

Į Vilnių atvyko trys bažnyčios globojamos irakiečių šeimos

  • Teksto dydis:

Į Vilnių penktadienį atvyko trys krikščionių irakiečių šeimos, kurių apgyvendinimu ir integracija rūpinsis Lietuvos katalikų bažnyčia.

„Jie kelis mėnesius bus apsistoję parapijose. Įvairios parapijos mūsų vyskupijoje yra apsiėmę jų globą“, - žurnalistams Vilniaus oro uoste sakė Lietuvos Vyskupų Konferencijos pirmininkas, Vilniaus arkivyskupas Algirdas Grušas.

Pasak su irakiečiais į Lietuvą skridusios Vilniaus arkivyskupijos „Carito“ Užsieniečių integracijos programos vadovės Ilmos Skuodienės, visos trys šeimos pastaruoju metu gyveno šiauriniame Irako mieste Erbiloje. Jos buvo persekiojamos dėl išpažįstamos religijos.

Penkiolikai irakiečių išlaikyti Vilniaus miesto bažnyčiose bus renkamos aukos, gyventojai kviečiami prisidėti ne tik pinigais, bet ir susitikti su pabėgėliais, kartu praleisti laisvalaikį, pasikviesti į svečius, padėti pažinti Vilnių, taip padedant susipažinti su šalies kultūra ir tradicijomis.

Tikimasi, kad krikščionys iš Irako Lietuvoje liks nuolatiniam gyvenimui. Ketvirtoji į Lietuvą planuojama atgabenti šeima atvyks, kai vienas jos narių pasveiks po eismo įvykio.
Atvykusiems irakiečiams du kartus per savaitę bus organizuojamos lietuvių kalbos pamokos, vieną kartą per savaitę jie bus pažindinami su Lietuvos istorija.

Irake mažumą sudarančios krikščionių bendruomenės yra persekiojamos tokių ginkluotų grupuočių kaip džihadistų judėjimas „Islamo valstybė“. Grupuotės dideliu mastu vykdo brutalius žmogaus teisių pažeidimus, rengia prieš civilius asmenis nukreiptus išpuolius, egzekucijas, žudymus, grobimus, žaginimus.

2014 metų žiemą į Lietuvą atvyko 40 taip pat persekiotų krikščionių iš Sirijos, jų priėmimu rūpinosi Lietuvos evangelikų liuteronų bažnyčia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rugys

Rugys portretas
Gal kas pasakys, kodel yra vykdoma Europos valstybiu etninis naikinimas? Gal kas pasakys, kam yra naudinga, kad neliktu tautinio svarumo ir tradiciju? Kodel norima i baltuju zmoniu gyvenamas teritorijas perkelti tamsaus gymio, kitu tradiciju, morales ir tikejimo zmones? Mes dar galime sustabdyti sia jega brukama epidemija, Vakaru Europa jau ne... Stop priverstiniam Lietuvos naikinimui!

Afera

Afera portretas
Lai dievo tarnai papasakoja , kur pasidėjo irakiečių šeimos, kurios buvo atvežtos į Kretingą.Lai papasakoja, kodėl atsivežami žmonės, turėję gerą pragyvenimą savo šalyje ( nes išvykti iš Irako galima, tik turint tam lėšų), kodėl neatvežami iš ten vergetos?????????????Juk jau apie tai buvo rašomos publikacijos spaudoje.....

22

22 portretas
Pazurekit Lietuviai ir palyginkit Lietuvius vargsus ir Irakieciu vargsus kuriuos reikia globoti ir pinigu duoti ir visa pilna islaikyma suteikti,ar Lietuvos varguoliai taip atrodo++ Musu vadziazmogiai remia tik turtingus,as nematau kad tos seimos kada nors mate VARGO ar skurdo.VARGO IR SKURDO PATYRE ZMONES MUSU TAUTIECIAI NE TAIP PUOSNIAI SU SUKUOSENOMIS vaiksto ir gyvena tikro skurstancio LIETUVIO valdzia nemato.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių