Quantcast

Į Vilniaus merus konservatoriai siūlo dabartinį vicemerą V. Benkunską

Konservatorius sostinės vicemeras Valdas Benkunskas taps partijos kandidatu į Vilniaus merus kitais metais vyksiančiuose savivaldos rinkimuose.

Tai paaiškėjo per konservatorių pirmadienį organizuojamą renginį „Koks bus kitas Vilniaus meras“.

Taip pat merais sieks tapti ir penki-šeši Seimo nariais išrinkti partijos atstovai.

V. Benkunskas lieka vieninteliu partijos kandidatu, savo kandidatūrų atsisakius socialinės apsaugos ir darbo ministrei Monikai Navickienei, konservatorių frakcijos seniūnei Seime, Europos reikalų komiteto pirmininkei Radvilei Morkūnaitei-Mikulėnienei bei Seimo vicepirmininkui Pauliui Saudargui, pranešė partija.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) štabui savivaldos rinkimuose vadovausiantis Seimo narys Andrius Vyšniauskas sako, kad sostinė pavargo nuo merų „su didelėmis vizijomis“. 

„Matome ir jaučiame, kad Vilnius pavargo nuo merų, kurie būtų pompastiški, su kažkokiais didelėmis vizijomis, kurios galiausiai pavirsta niekuo –  paskolomis arba dar daugiau – korupciniais dalykais. Žmonės nori normalios, subalansuotos, ramios politikos, nori mero, kuri būtų labiau administratorius ir vykdytų sistemines pertvarkas“, – kalbėjo parlamentaras.

„Prioritetinis darbas bus didžiulis akcentas transportui ir visai judumo politikai, pradedant nuo gatvių tvarkymo, baigiant viešuoju transportu, jo pertvarka“, – pirmadienį žurnalistams sakė V. Benkunskas.

Prioritetinis darbas bus didžiulis akcentas transportui ir visai judumo politikai.

Jo teigimu, jeigu bus išrinktas meru, sieks, kad per kadenciją Vilniuje būtų renovuota tūkstantis namų, nes dabar atnaujinimo laukia 4 tūkst. daugiabučių. 

Partijos lyderis Gabrielius Landsbergis tvirtino, kad yra svarbu, kad žmogus, partijos deleguojamas į didžiausio šalies miesto, kurio biudžetas jau viršijo 1 mlrd. eurų, vadovus, būtų iš politinės bendruomenės.

„Mūsų kandidatas turi būti iš politinės bendruomenės. Žmogus, kuris yra susietas su ja, kuris turės jos paramą ir palaikymą bei išaugęs toje politinėje bendruomenėje ir siejantis su ja savo ateitį, kurį į rinkimus ši politinė bendruomenė palydės (...), palaikys jam laimėjus ir prisiims atsakomybę drauge už visus darbus, sėkmes ir nesėkmes“, – konservatorių diskusijoje apie būsimus savivaldos rinkimus kalbėjo G. Landsbergis.

Konservatoriai šį šeštadienį rinksis į tarybos posėdį ir jame patvirtins didžiąją dalį kandidatų į rajonų ir miestų merus.

Merų postų sieks ir keli Seimo nariai: Audrius Petrošius, Jurgita Sejonienė, Bronius Matelis, Jonas Gudauskas, Justinas Urbonavičius  

Kaune konservatorių kandidatas į miesto merus paaiškės šią savaitę. Šio posto siekti išreiškė norą dvi ministrės – švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė bei finansų ministrė Gintarė Skaistė, parlamentaras Vytautas Juozapaitis, o taip pat Kauno miesto savivaldybės tarybos TS-LKD frakcijos seniūnas Paulius Lukševičius.

A. Vyšniausko tvirtinimu, partijos siekis yra, kad didžiausiuose miestuose į merus deleguojami  kandidatai patektų į antrą turą.  

„Siekis yra turėti antrus turus“, – sakė jis.

V. Benkunskas savivaldoje dirba 12 metų, iš kurių pastaruosius septynerius yra vicemeras.

Savivaldos rinkimai vyks kitų metų kovą.

2019 metais mero posto iš Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų siekė dabartinis energetikos ministras Dainius Kreivys, o 2015-aisias – parlamentaras Mykolas Majauskas.

2019 metais merais buvo išrinkta 11 konservatorių, iki šiol dirba devyni, nes 2019 metais liepą partija sustabdė teisėsaugos piktnaudžiavimu įtariamo Kupiškio rajono mero Dainiaus Bardausko narystę partijoje, o Radviliškio meru išrinktas Antanas Čepononis tapo Seimo nariu.

A. Vyšniauskas sako, kad per kitų metų savivaldos rinkimus „lūkesčiai“ ypatingai nesikeis. Pasak jo, dėl tikėtinų „geresnių rezultatų didžiuosiuose miestuose“, tikimasi, kad socialdemokratų ir konservatorių atstovų merais bus išrinkta maždaug po lygiai: „Matome jų ir mūsų suartėjimą“. 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rūta

Rūta portretas
Tai, kad kaimietis jis. Bus analogija su dabartiniu. Tpfu

Jokių valkatų

Jokių valkatų portretas
Koncervų

Ėjrjvn

Ėjrjvn portretas
Visur tie koncervai, uzpiso lyst i valdzia kaip parazitai
VISI KOMENTARAI 16

Galerijos

Daugiau straipsnių