Quantcast

Į Vilniaus gatves išrieda žemagrindžiai mažyliai

  • Teksto dydis:

Į Vilniaus gatves šiandien išrieda 12 naujų mažos talpos „Mercedes-Benz O616“ 35 vietų (16 sėdimų ir 19 stovimų) autobusų.

Nauji autobusai yra žemagrindžiai, todėl keleiviai gali greitai ir patogiai į juos įlipti bei išlipti. Be to, juose sumontuota informacinė keleivių informavimo sistema „BUSE“, informuojanti keleivius apie sustojimus, įrengta elektroninio bilieto įranga –kompiuteris,  kortelių skaitytuvai. Autobusuose už kelionę galima sumokėti ir Vilniečio kortele.

Planuojama, kad šie autobusai dažniausiai važinės 88 Oro uostas – Centras – Europos aikštė, 116 Žvėrynas – Gudelių šilas – Bukčiai ir 15 Pašilaičiai–Tuskulėnų g.–Šiaurės miestelis maršrutais. 115 Antakalnis–Rokantiškės–Parko g. maršrutu trys „Mercedes-Benz O616“ autobusai važinėja visą dieną.

Šie autobusai nusipirkti vykdant įmonės „Vilniaus viešasis transportas“ išlaidų mažinimo miesto maršrutuose planą.  Jį įgyvendinus planuojama sutaupyti iki 10 mln. Lt. Vienas iš numatomų taupymo priemonių – mažos talpos (20-30 vietų) autobusų naudojimas keleiviams vežti ne piko metu vietoj standartinės talpos (apie 100 vietų) autobusų, kadangi nedidelės talpos autobusų kilometro savikaina yra mažesnė nei standartinio autobuso.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių