Quantcast

Į Vienos pokylį rinkosi vilniečiai ir miesto svečiai

Šeštadienio vakarą Vilniaus rotušėje vyko dešimtą kartą Lietuvoje organizuojamas Vienos pokylis. Į jį pasidabinę rinkosi vilniečiai ir specialiai į pokylį atvykę sostinės svečiai.

Per labdaringą renginį surinktos lėšos bus skiriamos Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikų perinataliniam centrui funkcinei dvynių slaugos šildomai lovelei įsigyti. Vienos pokylis, remdamas labdaros ir paramos fondą „Mes galime“, prisidės ir prie LNK televizijos organizuojamo vaikų skurdui ir socialinei atskirčiai mažinti skirto projekto „Auksinė širdis“.

Dalis labdaros lėšų bus skirta regos negalią turinčiai panevėžietei, kad būtų apmokėtos specialios ir papildomos išlaidos, kurių nekompensuoja Valstybinės ligonių kasos, užsienyje atliekant akies operaciją.

Šio pokylio Garbės svečias – pirmasis nepaprastasis ir įgaliotasis Austrijos Respublikos ambasadorius Lietuvoje dr. Florianas Haugas.

Vienos pokylis yra pirmas labdaros renginys mūsų šalyje. Į jį susirenka ne tik žinomi šalies politikos, verslo, kultūros veikėjai, bet ir visų visuomenės sluoksnių atstovai: gydytojai, mokslininkai, pedagogai, menininkai, studentai ir kt. Senas tradicijas Europoje ir Lietuvoje turinčiu renginiu siekiama puoselėti visuomeniškumą, elegantiškumą.

Į dešimtąjį Lietuvoje Vienos pokylį bilietus įsigijo apie šimtą porų. Juose buvo nurodyti aprangos reikalavimai: moterims – ilga vakarinė suknelė, pageidautina ilgos, iki alkūnių arba virš jų, pirštinės, klasikiniai bateliai; vyrams – smokingas arba frakas. Leidžiami tautinis kostiumas arba paradinė karininko uniforma.

Pokylio tikslas yra, organizavus reklaminę kampaniją ir gyvos muzikos šokių vakarą-koncertą, surinkti lėšų ir jas įteikti. Labdaros gavėjas nustatomas pokylio globėjų arba globėjų komiteto posėdyje, išanalizavus pateiktas paraiškas. Ji viešai įteikiama praėjus porai savaičių po pokylio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Cha

Cha portretas
Kaip į šermenis...

tai

tai portretas
Puota maro metu

Sraigė

Sraigė portretas
Man tai gražu. Nerūgokit, juk ne visi turi badauti, ir ne visi gali pokyliauti. Man tai priimtina.
VISI KOMENTARAI 5

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių